Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 9 maart 2009

Humoristische thrillermusical in M-Lab
No Way To Treat A Lady beleeft Nederlandse première

In het Amsterdamse theater M-Lab starten vandaag de repetities voor de humoristische thrillermusical No Way To Treat A Lady. Deze succesvolle Off Broadway productie beleeft volgende maand zijn Nederlandse première en is van 8 tot en met 18 april te zien in M-Lab.

Douglas J. Cohen schreef het originele script, de muziek en liedteksten. Hij baseerde zijn musical op de gelijknamige roman van William Goldman waarin de nadruk ligt op de psychologische ontwikkeling van de karakters. Geïnspireerd door het werk van Alfred Hitchcock wordt de emotie versterkt door komedie en thrillerinvloeden af te wisselen.

No Way To Treat A Lady schetst de duistere kant van de mens in zijn zucht naar aandacht en erkenning. De arena is de theaterwereld waar moord de ultieme manier blijkt om een eigen plek in de spotlights te veroveren. In een macaber kat-en-muisspel worden de grenzen tussen held en misdadiger steeds vager.

Daniël Cohen (Cabaret, Sunset Boulevard) zorgt voor de Nederlandse vertaling en neemt de regie voor zijn rekening. Hij verplaatst in zijn bewerking het plaats delict naar Amsterdam. Wim van den Driessche (Elisabeth, Les Misérables) speelt een gefrustreerde toneelacteur c.q. seriemoordenaar. Verder met Frédérique Sluyterman van Loo (Cabaret, Ganesha), Remko Vrijdag (De Vliegende Panters, Transformers) en Brigitte Nijman (Musical to the Max, Tribute to the Beegees).

www.m-lab.nl

M-Lab, naar een idee van Janine en Joop van den Ende, krijgt steun van de gemeente Amsterdam/Amsterdam Topstad en van de VandenEnde Foundation. Noot voor de redactie,