Gemeente Bunnik


Inloopavond spoorproject Bunnik

Op woensdag 8 april 2009 organiseert de gemeente Bunnik een informatieve inloopavond over een nieuw te realiseren onderdoorgang in de omgeving van de huidige spoorwegovergang Groeneweg te Bunnik. De komst van een spoortunnel is van belang omdat de huidige situatie, gekenmerkt door twee gelijkvloerse spoorkruisingen (te weten de overweg bij Groeneweg en de overweg bij Schoudermantel) tot veel verkeersopstoppingen en onveilige verkeerssituaties leidt. Door het maken van een tunnel in combinatie met het afsluiten van de spoorwegovergang Groeneweg, behoren bovenstaande problemen tot het verleden.

Uw mening doet ertoe
ProRail, de beheerder van het Nederlandse spoor, heeft met medewerking van de gemeente Bunnik drie mogelijke locaties voor de toekomstige tunnel onderzocht. Aan de gemeente Bunnik is verzocht een voorkeursvariant aan te wijzen. Voordat wij daartoe overgaan, vinden wij het van belang om te weten hoe u over de drie tunnellocaties denkt. U heeft dan ook de gelegenheid om u op de hoogte te stellen van de studieresultaten en daarop te reageren.

U bent dan ook van harte welkom op de inloopavond 'spoorproject Bunnik' van woensdag 8 april. Tussen 19.30 en 21.30 uur kunt u - op een door u gewenst tijdstip - tekeningen en situatieschetsen van de drie verschillende tunnellocaties bekijken en u laten informeren door medewerkers van ProRail en de gemeente Bunnik. Op deze avond kunt u ook uw mening kenbaar maken door een reactieformulier in te vullen. Inhoudelijke reacties die tot verbeteringen van de voorliggende plannen kunnen leiden worden teruggekoppeld aan ProRail.

Na bestudering van alle reacties kiest het college van burgemeester en wethouders een voorkeursvariant en legt deze vervolgens voor aan de gemeenteraad. Vervolgens streeft de gemeenteraad van Bunnik ernaar vóór de zomervakantie van 2009 een variant vast te stellen. Daarna neemt de minister van Verkeer & Waterstaat een definitief besluit.

Consultatieperiode
Er is een consultatieperiode ingesteld van vier weken. Deze loopt van 27 maart tot en met 24 april 2009. Mocht u niet bij de inloopavond aanwezig kunnen zijn, dan kunt u gedurende deze periode de studieresultaten van ProRail inzien in de hal van het gemeentehuis te Odijk. Uw schriftelijke reactie kunt u in de aangegeven periode richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5, 3980 CA Bunnik t.a.v. de afd. Strategie en Beleid. U kunt ook onderstaand digitaal reactieformulier invullen.

Plaats van bijeenkomst
Locatie: Gemeentehuis Odijk
Adres: Singelpark 1, Odijk
Tijdstip: Tussen 19.30 - 21.30 uur (vrije inloop)

Meer informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. J.C. van Wier, tel.: (030) 659 48 93, coördinator gemeente Bunnik. Hieronder treft u als bijlagen de studieresultaten van ProRail aan.
* Algemene informatie