Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Online communicatie speerpunt vakbeurs event09
Succesvol internetplatform Evenementen.nl vergroot rendement e-marketing

Middelharnis, 27 maart 2009 - Op woensdag 8 en donderdag 9 april 2009 neemt Evenementen.nl voor het eerst deel aan de vakbeurs event09 in de Jaarbeurs te Utrecht. Op stand E134 (Hal 7) kunnen organisatoren van publieke en zakelijke evenementen persoonlijk kennismaken met de professionals achter het internetplatform en zien hoe zij inspelen op het internetzoekgedrag van consument en bedrijfsleven rond evenementen, evenementenlocaties, organisatiebureaus en toeleveranciers.

Theo Andela, directeur van Your! Communication B.V. en initiatiefnemer van Evenementen.nl, zegt hierover: "Vindbaarheid op internet is voor organisaties die actief zijn in de evenementenbranche van cruciaal belang. Het woord evenement of evenementen mag niet in hun communicatie ontbreken omdat daar zeer veel op wordt gezocht. Tegelijkertijd zit daar voor die aanbieders om gevonden te worden op deze zoekwoorden een enorm probleem! Zoekmachinemarktleider Google geeft op "evenement" ruim 9 miljoen hits en op "evenementen" zelfs meer dan 15 miljoen. Zie daar maar eens goed tussen te komen. Daarnaast is de concurrentie voor de evenementenbranche in Google Adwords (betaalde advertenties) zéér hoog met dus hoge klikprijzen. Wil je een beetje volume dan betekent dit een flinke hap uit het online marketing budget. De aanbieder doet er beter aan mee te liften op de kracht van direct aansluitende domeinnamen. Goede voorbeelden zijn websites als Evenementen.nl en Evementen.nl, waarvan het organische zoekresultaat altijd optimaal is en de deelnamekosten betaalbaar zijn."

Uniek platform
Evenementen.nl werd in september 2008 gelanceerd en is het enige internetplatform waarop zowel publieke als zakelijke bezoekers gericht kunnen zoeken naar evenementen, locaties, toeleveranciers, organisatiebureaus en gerelateerd nieuws. Ingangen via een kalender, op datum, per provincie of plaats, sub- en hoofdrubrieken, trefwoorden en een geografische kaart vereenvoudigen het zoeken. Met "vergroot" en "lees voor" functies vinden of horen ook slechtzienden probleemloos alle informatie. Via een beheermodule kunnen deelnemers/adverteerders teksten, foto's en filmpjes op elk gewenst moment plaatsen of aanpassen. Door vooraf credits te kopen vermijden ze daarbij ook nog eens alle administratieve rompslomp.

Nieuwe functies
Bezoekers die zich aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief kunnen binnenkort interessegebieden aangeven waardoor deelnemers hun informatie zeer gericht kunnen melden. De deelnemers zelf krijgen in de eerstvolgende release een uitgebreid pakket statistische gegevens voorhanden zodat zij precies kunnen zien hoe hun vermelding scoort. Met de "Op uw site" functie kunnen webmasters van gemeenten, VVV's of andere sites relevante evenementen uit de kalender binnen hun eigen website opnemen.

Workshop: "Internetmarketing in de evenementenbranche - Wordt uw evenement of organisatie goed gevonden?" Evenementen.nl verzorgt beide beursdagen een aantal workshops waarin voor bedrijven die actief zijn in de evenementenbranche diverse ins en outs van zoekmachine- en online marketing in de evenementenbranche op een rij worden gezet. Naast algemene trends en ontwikkelingen wordt met name veel aandacht geschonken aan het internetzoekgedrag van consument en bedrijfsleven, de wijze waarop zoekmachines hiermee omgaan en welke alternatieven er zijn.

Beursaanbieding
Tot 1 mei 2009 heeft Evenementen.nl voor de bezoekers van event09 een interessante beursaanbieding. Nieuwe deelnemers aan het veelzijdige internetplatform ontvangen een introductiekorting van 30% op de tarieven van 2009.

EvenementenGadget van het jaar 2009
Bezoekers aan de stand van Evenementen.nl wacht - in samenwerking met relatiegeschenkenspecialist Van Helden - een aardige attentie, namelijk de "Samballoon". Deze opblaasbare Braziliaanse sambabal is uitgeroepen tot de EvenementenGadget van het jaar 2009! De beurspresentatie van Evenementen.nl is verder mogelijk gemaakt door Van Helden Relatiegeschenken, Netstar Multimedia, Ties International, XL Expo & Printing en Your Own Event.

Gratis aanmelden
Wie een bezoek wil brengen aan de stand van Evenementen.nl (E134, hal-7) of één van de workshops wil bijwonen kan zich tot 2 april kosteloos registreren als bezoeker van event 09 via http://event09.dcevent.nl Tijdens de beursdagen zelf kost een toegangsbewijs ¤ 45,00, dus registreer van te voren! Voorinschrijving voor de workshops is niet mogelijk, de tijden ziet u bij binnenkomst. De openingstijden zijn zowel op woensdag 8 als donderdag 9 april van 11.00 tot 19.00 uur.