Gemeente Brummen


Rioolwerkzaamheden Nachtegaalstraat en Merelstraat

(Oorspronkelijke publicatie datum: 08-04-2009)

Na de Paasdagen beginnen in de Nachtegaalstraat en de Merelstraat in Brummen de werkzaamheden aan de weg en riolering. De bijna 60 jaar oude betonnen rioolbuizen worden vervangen door nieuwe PVC buizen. In beide straten is energiebedrijf Liander (voorheen Nuon) al begonnen met het vervangen van de gashoofdleiding. In de Merelstraat wordt ook een deel van de hoofdwaterleiding verlegd.

Nieuwe indeling
De werkzaamheden nemen circa zes weken per straat in beslag. De straat wordt afgesloten voor het verkeer. Zodra de Nachtegaalstraat weer is vrijgegeven voor het openbare verkeer, gaan de werkzaamheden in de Merelstraat van start. De bewoners zijn hiervan op de hoogte gesteld. De werkzaamheden aan het riool worden meteen benut om beide straten nieuw in te delen. In de Merelstraat wordt asverlegging toegepast om de snelheid van het verkeer te minderen. Twee plateauvormige snelheidsremmers moeten de verkeerssnelheid in de Nachtegaalstraat binnen de perken houden.

Parkeren
In de nieuwe situatie kunnen de bewoners van de straten op de ophaaldag hun vuilcontainers op een aparte plaats neer te zetten. In beide straten komen drie speciale van deze speciale containeropstelplaatsen, die buiten de ophaaldag als parkeerplaats fungeert. In de nieuwe stratenindeling hebben de groenstroken plaatsgemaakt voor parkeervlakken. Hierdoor kan er in de straten aan beide kanten geparkeerd worden.

Eenrichtingsverkeer
Na afsluiting van de werkzaamheden geldt zowel voor de Nachtegaalstraat als de Merelstraat een eenrichtingsverkeer regeling. De Nachtegaalstraat is dan alleen nog vanaf de Cortenoeverseweg bereikbaar, richting Gasfabriekstraat. De rijrichting in de Merelstraat is precies andersom, vanaf de Fabriekstraat richting Cortenoeverseweg.

Lantaarnpalen
Hoewel de groenstroken verdwijnen, zorgen nieuwe bomen op bepaalde plekken van de straten wel voor het nodige groen. Tijdens de werkzaamheden zullen ook enkele lantaarnpalen verplaatst worden. Die gelegenheid wordt meteen aangegrepen om alle lichtmasten van nieuwe armaturen te voorzien.