Gemeente Waddinxveen


Trainingen 'het nieuwe rijden' voor chauffeurs


In de eerste helft van 2009 kunnen medewerkers van bedrijven gesubsidieerd een training âHet Nieuwe Rijdenâ volgen. Volgens de principes van Het Nieuwe Rijden rijdt u al gauw 10% zuiniger, schoner en met minder slijtage en onderhoud.

De training is bedoeld voor mensen die veel op de weg zijn met busjes of personenautoâs. Tijdens de training, die één dagdeel duurt, rijden de deelnemers tweemaal dezelfde route, met tussendoor uitleg en tips over Het Nieuwe Rijden. Tijdens beide ritten wordt het brandstofverbruik gemeten via een boardcomputer. Na afloop bekijken de deelnemers hoeveel besparing Het Nieuwe Rijden heeft opgeleverd en ontvangen zij een certificaat. De training wordt gegeven door VVCR in Moordrecht.

Â

Meedoen?

De kosten voor bedrijven zijn voor 60% gesubsidieerd, de eigen bijdrage is ⬠38,- ex. btw per deelnemer. Als u zichzelf of uw medewerkers wilt opgeven voor een training of meer informatie wilt, ga dan naar www.mdwh.nl/duurzaamvervoer.

Â

De campagne Het Nieuwe Rijden voor chauffeurs komt voort uit de Actieprogrammaâs Luchtkwaliteit in de regioâs Midden-Holland, Rijnstreek en Holland Rijnland en wordt uitgevoerd door Milieudienst West-Holland.