Gemeente Lansingerland

Hoe staat het met de Boterdorpseweg?

De Boterdorpseweg wordt heringericht. Vanaf 1 april 2010 bestaat de weg uit twee gescheiden rijbanen met een middenberm van drie meter.

Een fiets-/voetgangerstunnel kruist dan de Boterdorpseweg, en zorgt voor een verbinding van de wijk Bergschenhoek Zuid-West met de nieuw te realiseren wijk Wilderszijde. Zover is het nu nog niet. Hieronder geven we u de huidige stand van zaken aan.

Veel voorbereidende activiteiten voor de herinrichting van de Boterdorpseweg zijn uitgevoerd. Meest in het oog springend is de bypass, die het verkeer om de plek leidt waar de fiets-/voetgangerstunnel gaat komen. Ook zijn er kabels en leidingen verplaatst en nieuw aangelegd. Het definitieve ontwerp van de weg is goedgekeurd, de uitvoeringsplannen worden nu verder uitgewerkt en de benodigde vergunningen zijn aangevraagd.

Voorbelasting blijft langer liggen
Op de plaats waar de fiets-/voetgangerstunnel komt, gaat de Boterdorpseweg een halve meter omhoog, zodat de tunnel niet al te diep hoeft te liggen. De voorbelasting hiervoor is aangebracht; deze is goed te zien vanaf de bypass. De grond klinkt hier langzamer in dan verwacht, waardoor het pakket zand tot in juni moet blijven liggen. De bouw van de fiets-/voetgangerstunnel start daarom in juni 2009 en niet nu al. Ondanks deze vertraging is de Boterdorpseweg gewoon op de afgesproken datum, 1 april 2010, klaar.

Heien
Vanaf eind juni worden 120 heipalen aangebracht als fundering voor de fiets-/voetgangerstunnel en voor het gedeelte van de Boterdorpseweg dat boven de tunnel komt te liggen. Een flinke klus, die enkele weken in beslag zal nemen. De heiwerkzaamheden gebeuren tussen 7.00 en 17.00 uur.

Zuidelijke rijbaan
Zomer 2009 wordt ook gestart met de aanleg van de nieuwe zuidelijke rijbaan van de Boterdorpseweg. Deze nieuwe rijbaan ligt buiten de huidige rijbanen, verkeer heeft daarom geen last van de aanleg. Op de kruising van de Boterdorpseweg met Randweg West komt een rotonde. Het zuidelijke deel van de rotonde, dat buiten de bestaande rijbanen ligt, wordt ook vanaf de zomer aangelegd. Ook hier zal het verkeer weinig hinder van ondervinden.
Is de zuidelijke rijbaan eenmaal klaar, dan wordt het verkeer over deze nieuwe rijbaan geleid. De nieuwe noordelijke rijbaan kan vervolgens worden aangelegd. Dit zal in het najaar het geval zijn. We houden u op de hoogte.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de herininrichting van de Boterdorpseweg? Klik hier.

reconstructie Boterdorpseweg of bel (010) 800 40 00.