Gemeente Krimpen aan den IJssel


In de Linde geldt sinds 1984 een parkeerverbod voor beide zijden van de weg, met uitzondering van de parkeervakken. De verbodsborden worden echter niet herhaald na het passeren van de zijstraten. Hierdoor komt de situatie op straat niet overeen met het beoogde doel van de verkeersmaatregel. Het besluit uit 1984 moet daarom worden ingetrokken en er moet een nieuw besluit worden genomen om beide zaken wel in overeenstemming te brengen.

Parkeren in zijstraten op de rijbaan toegestaan Het bericht dat vorige week was opgenomen in deze krant was niet correct. De bedoeling was om een parkeerverbodszone in te stellen in de straat. De zijstraten zijn hierbij echter over het hoofd gezien. Het besluit wordt nu zodanig aangepast dat het parkeren in de Linde, buiten de vakken, verboden is. Hiertoe wordt een onderbroken gele belijning aangebracht aan beide zijden van de weg. Voor de zijstraten verandert er niets en is parkeren op de rijbaan toegestaan zoals voorheen.

Het nieuwe verkeersbesluit
Burgemeester en wethouders hebben op 24 maart 2009 besloten om het besluit van 5 juli 1984 in te trekken en een (aangepast) parkeerverbod door middel van een gele onderbroken belijning in te stellen aan de Linde, gelegen tussen de woningen Linde 13-31 en Vijverlaan 442-464. Het besluit ligt gedurende zes weken ter inzage bij het Publiekscentrum in het Raadhuis.

Tegen dit besluit kunt u binnen een termijn van zes weken na dagtekening van de bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 200, 2020 AE Krimpen aan den IJssel.

Krimpen aan den IJssel, 8 april 2009.

Krimpen aan den IJssel