Ruim een derde rockers heeft ritueel backstage

08/04/2009 07:00

Jack Daniel's

PERSBERICHT

JACK DANIEL'S WEET WAT ER ACHTER DE SCHERMEN GEBEURT:

Ruim een derde rockers heeft ritueel backstage

Gouda, woensdag 8 april 2009 - De festivals beginnen weer, en alle ogen zijn op het podium gericht. Maar wat zich daarachter afspeelt, blijft het onderwerp van speculatie. Wat is mythe en wat niet? Jack Daniel's sprak met 500 bekende en minder bekende Nederlandse bands. Een uitdaging, want bijna de helft van de artiesten vindt dat wat backstage gebeurt, ook backstage moet blijven. De rockers doen hun naam en faam in elk geval eer aan: naast het uitvoeren van een bijgelovig ritueel, heeft een derde wel eens seks gehad backstage. Dit en meer blijkt uit onderzoek in opdracht van Jack Daniel's ter gelegenheid van zijn Backstage-programma 2009, dat tijdens Paaspop van start gaat.

Ruige rocker met bijgeloof

Terwijl Paaspop-bezoekers naar het podium staren in afwachting van een optreden, hebben de artiesten hun eigen programma. En dat blijkt stukken minder sex, drugs & rock 'n roll te zijn dan vaak wordt verondersteld, volgens het onderzoek in opdracht van Jack Daniel's en uitgevoerd door Panelwizard. Meer dan de helft van de Nederlandse bands zegt dat het rustig verloopt. Tijdens het vaak spannende moment voor een optreden belt 5 procent met zijn moeder, gaat ruim 20 procent mediteren of bidden, en voert 40 procent een bijgelovig ritueel uit. Maar gelukkig hoeven we het beeld van de wilde rocker niet helemaal te nuanceren. Bij bijna de helft van de rockbands sneuvelt er wel eens wat backstage, en een derde heeft wel eens seks gehad achter de schermen.

What happens backstage, stays backstage

Maar hoe het er nou precies aan toe gaat? Ruben Block, zanger en gitarist van Triggerfinger vertelt: "Natuurlijk gebeurt er wel eens wat backstage en voor sommige bands is dat absoluut sex, drugs & rock 'n roll. Ook wij willen nog wel eens een feestje bouwen in de kleedkamers. Ja, er zijn vrouwen en ja, er zijn rituelen en wie meer weet was er kennelijk zelf bij." Naast de bevindingen uit het onderzoek van Jack Daniel's, is zelf backstage een kijkje nemen dus de enige manier om meer te weten te komen. De meest nieuwsgierige muziekliefhebbers krijgen die kans. In 2009 is Jack Daniel's weer bij een hele serie evenementen aanwezig, waarvoor backstage-kaarten te winnen zijn. Een kans om door te dringen tot de inner circle en geheimen van echte rockers.

Over Jack Daniel's Backstage

Het Backstage-programma van Jack Daniel's biedt rockliefhebbers de exclusieve mogelijkheid om een kijk achter de rockschermen te krijgen en een bijzonder privéconcert bij te wonen. Dichtbij, intiem en persoonlijk, maar met dezelfde passie en intensiteit als hun show op het grote podium. "Jack Daniel's is vanuit zijn oorsprong sterk verbonden met rockmuziek. Daarom introduceerden wij in 2008 het Backstage-programma voor rockers. Backstage is uniek, een wereld apart die bestaat bij elk optreden, maar is normaalgesproken alleen weggelegd voor de happy few," zegt Sandra de Vries van Jack Daniel's. Voor Paaspop kunnen fans via www.jackdanielsbackstage.nl kaarten winnen voor een backstage-ervaring met Triggerfinger.

Jack Daniel's is onderdeel van de Brown-Forman Corporation (BFC) en de distributie in Nederland is in handen van Bacardi Nederland.

Please enjoy Jack Daniel's responsibly.