Gemeente Boekel


Dertig ton plastic verpakkingsafval

In zeven weken is al ruim 30.000 kilo plastic verpakkingsafval ingezameld in het Land van Cuijk en Boekel. Dat is een geweldig mooi resultaat. Nu kunt u uw volle Plastic Heroes afvalzakken naar de milieustraat in Haps of de minimilieustraat in uw gemeente brengen. Na de zomer wordt het kunststof verpakkingsafval huis-aan-huis ingezameld.

Begonnen we in week zeven met enkele honderden kilo's ingezameld plastic verpakkingsafval per weekend, inmiddels is dit opgelopen naar ruim 6000 kg per weekend. Dat betekent dat nu al gemiddeld 25.000 kilo plastic verpakkingsafval per maand wordt ingezameld.

Het grote succes heeft ons aangezet de uitgiftepunten van de speciale Plastic Heroes afvalzakken te verdubbelen. Sinds een aantal weken zijn deze zakken ook verkrijgbaar bij uw gemeentehuis en bij de kringloopwinkels van Stichting Actief in Cuijk en Boxmeer. Daarnaast zijn de speciale zakken nog steeds af te halen bij de milieustraat in Haps en de minimilieustraat in uw gemeente.

Inzameling op milieustraten
U kunt uw plastic verpakkingsafval aanbieden bij de milieustraat in Haps en de minimilieustraten in uw gemeente. Voor openingstijden en adressen van de (mini)milieustraten kijkt u op
www.afval.rmb.nl/kunststofinzameling onder het kopje Waar en Wanneer?. U kunt ook uw Afvalwijzer raadplegen of bellen met de Afvalinfolijn van het RMB: 0485 - 338 352.

Meer informatie
Alle actuele informatie rondom de huis-aan-huis inzameling van plastic verpakkingsafval vindt u op de website van de Bestuurscommissie Afvalinzameling (BCA), www.afval.rmb.nl/kunststofinzameling. Voor vragen kunt u ook bellen met de Afvalinfolijn van het RMB: 0485 - 338 352.