Stichting KHO furieus op Horeca Nederland

08/04/2009 08:48

Stichting Rokersbelangen

Ton Wurtz: "Laffe draaikonterij"

Laren, 8 april 2009 - Stichting Red de Kleine Horecaondernemer (KHO) is furieus op Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Via haar eigen website en in diverse media, pocht KHN altijd voor de groep kleine horecaondernemers te hebben gevochten en stelt nu dat deze groep onevenredig door het rookverbod wordt getroffen.

Ton Wurtz, bestuurslid KHO, "Wij zijn furieus op KHN. Wij vinden het schandalig dat KHN haar leden in de strijd tegen het rookverbod volledig in de kou heeft laten staan en zich nu opeens voordoet als DE partner van de kleine horecaondernemer in genoemde strijd. Laffe draaikonterij!

Het wordt tijd dat KHN niet langer wordt gezien als een belangrijke gesprekspartner op dit dossier. De stem van KHN is niet de stem van de kleine horecaondernemer. Zij strijden voor een ontheffing van het rookverbod en voor de terugkeer van asbakken in hun kroeg. KHN heeft tot en met vandaag geen enkele bijdrage aan deze strijd geleverd", aldus Wurtz.

Minister Klink heeft in overleg met en onder goedkeuring van KHN het rookverbod in de horeca tot stand gebracht. Vele, met name kleine horecaondernemers zonder personeel, voelen zich door hun eigen brancheorganisatie KHN in de steek gelaten en hebben massaal hun lidmaatschap opgezegd. Ruim 1100 ondernemers verenigden zich in de stichting KHO om samen de strijd aan te gaan tegen het rookverbod en voor behoud van hun cafés. Ondanks de roep om steun en verzoeken tot overleg gaf KHN niet thuis. Nu een café in Breda, gesteund door KHO, is vrijgesproken van overtreding van het rookverbod laat Horeca Nederland van zich horen.

==============================================