Gemeente Stadskanaal

Gewijzigde openingstijden


* Gemeentehuis en loket Werk en Inkomen
Het gemeentehuis en het loket Werk en Inkomen in het bedrijfsverzamelgebouw A22 aan de Aziëlaan 22 in Stadskanaal zijn vrijdag 10 april en maandag 13 april gesloten.
* Burgerlijke stand
De burgerlijke stand is, uitsluitend voor aangiften van geboorte en overlijden, geopend op zaterdag 11 april van 9.00 uur tot 10.00 uur.

* Gemeentelijke afvalverwerking
De gemeentelijke afvalverwerking is gesloten op maandag 13 april.
* Huisvuilroute
De huisvuilroute van 13 april wordt 14 april gereden.

Vergadering algemene raadscommissie

De algemene raadscommissie vergadert op woensdag 15 april 2009. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de algemene raadscommissie te bezoeken.

Agenda


* Schriftelijke vragen van de heer R.P. Plieger over bevolkingskrimp en de beantwoording van deze vragen door het college
* Brief Stichting MAC Stadskanaal

* Verkoop aandelen Essent

* Bespreken Jaarwerkplan politie naar aanleiding van het Lagerhuisdebat in september 2008

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis. U kunt de stukken voor de raadscommissie van 15 april 2009 bekijken ook digitaal bekijken en/of downloaden.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk, ook over zaken die niet op de agenda staan. U kunt dit melden bij de griffie (E griffie@stadskanaal.nl of T (0599) 631 409) tot één uur voor aanvang van de vergadering. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Vergadering commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 14 april 2009 en begint om 19.10 uur.

Agenda


* Bezwaarschrift van de heer J. Boertien, secretaris van de stichting `Muur tegen geweld' tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende dat de subsidieaanvraag voor een landelijk monument is afgewezen.

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in de hal van het gemeentehuis

Voorlichtingsavond sanering terrein voormalige gasfabriek

In mei van dit jaar wordt begonnen met de sanering van de bodemverontreinigingen op het terrein van de voormalige gasfabriek, de gedempte Heemsloot en op enkele percelen aan de Oosterstraat begonnen.

Om u te informeren over deze sanering nodigen wij u uit voor een voorlichtingavond op woensdag 8 april 2009 om 20.00 uur in de patio van het gemeentehuis in Stadskanaal. De aannemer geeft dan nadere uitleg over de uit te voeren werkzaamheden. Het gemeentehuis is vanaf 19.30 uur geopend.

Meer informatie: de heer B. Amsing, T (0599) 631 426.

Bekendmaking

Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning en Verstrekkingenboek voorzieningen maatschappelijke ondersteuning

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij hebben besloten in de vergadering van 31 maart 2009 het Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Stadskanaal 2008 en het Verstrekkingenboek voorzieningen maatschappelijke ondersteuning 2008 vast te stellen.

Het besluit en het verstrekkingenboek treden 1 dag na deze bekendmaking in werking, dus op 9 april 2009. Het besluit en het verstrekkingenboek liggen met ingang van vandaag gedurende zes weken ter inzage in het publiekbureau van het gemeentehuis. U kunt de beleidsregels Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Stadskanaal 2008 en Verstrekkingenboek voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Stadskanaal 2008 ook vinden op onze digitale regelingenbank.

Onherroepelijke bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat de volgende bestemmingsplannen onherroepelijk zijn geworden:
* Het bestemmingsplan `Herziening 2006 bestemmingsplan Bedrijvenpark Stadskanaal'
Ten aanzien van dit plan heeft de Raad van State bij besluit van 3 december 2008 uitspraak gedaan en ten dele de goedkeuring van het bestemmingsplan vernietigd.

* Het bestemmingsplan `Onstwedde, Alteveer, Mussel' Ten aanzien van dit plan heeft de Raad van State bij besluit van 23 januari 2009 het tegen de goedkeuring ingediende beroep niet ontvankelijk verklaard.

* Het bestemmingsplan `Stadskanaal Noord' Tegen de goedkeuring is geen beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan is daarmee op 19 maart 2009 onherroepelijk geworden.
* Het Bestemmingsplan `Maarsstee'
Tegen de goedkeuring is geen beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan is daarmee op 19 maart 2009 onherroepelijk geworden.

De bestemmingsplannen liggen tijdens de openingstijden voor een ieder ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Takkenroute: 20 tot en met 24 april

In week 17 kunt u weer gebruik maken van de takkenroute. De takkenroute is een gratis extra service van de gemeente. Eén telefoontje naar het servicenummer en uw takken worden bij uw huis opgehaald!

Aanmelden

De routes worden op afroep gereden. Aanmelden kan tot en met 15 april door te bellen met ons servicenummer: 0900 - 631 40 50.

Spelregels

Het aanbieden van de takken is gratis, maar er zijn wel enkele spelregels:

* Geef u tijdig op voor 16 april 2009.

* U mag maximaal 5 m3 aanbieden.

* De takken moeten 's morgens om 8.00 uur voor uw woning bij de openbare weg liggen.

* Alleen losse takken (snoeihout) van maximaal 10-12 cm doorsnede.
* Alle dikke einden dezelfde kant uit en vrij van zijtakken.
* De takken los neerleggen (niet bundelen, geen touw, spijkers enz.).

* Geen stronken, kluiten, complete bomen of struiken of ander groot materiaal.

* Geen heggenknipsel of ander klein materiaal.

Inzamelingsrooster


* maandag 20 april Stadskanaal: Centrum, De Hagen, Maarsstee, Maarswold, Vogelwijk, De Borgen en Maarsveld
* dinsdag 21 april Stadskanaal: Parkwijk, Stadskanaal Noord en Waterland

* woensdag 22 april Musselkanaal + buitengebied
* donderdag 23 april Onstwedde + buitengebied vrijdag 24 april Alteveer en Mussel + buitengebied

Soms zijn er zoveel aanmeldingen dat de versnipperaar het niet redt voor 17.00 uur of op de afgesproken dag. U laat de takken dan gewoon liggen. De takken worden nog na 17.00 uur opgehaald of de volgende dag. U hoeft hiervoor dus niet het servicenummer te bellen.

Elektronisch betalen bij gemeentelijke afvalverwerking

De toegangscontrole op de gemeentelijke afvalverwerking is geautomatiseerd. U kunt alleen nog maar elektronisch betalen. Hiermee is een eind gekomen aan het contant betalen. Wanneer u afval brengt kunt u alleen nog maar pinnen en chippen.

Door het nieuwe elektronische systeem is de betaling en de toegang tot het stortbordes volledig geautomatiseerd. De verwachting is dat het systeem zal bijdragen aan een goede doorstroom van de bezoekers.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 27 maart 2009 tot 3 april 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Tros 25, het plaatsen van een terrasoverkapping, d.d. 2 april

Musselkanaal

* Sjoerd ten Katestraat 2, het bouwen van een woning, d.d. 30 maart
* Schoolstraat 154, het uitbreiden van een werktuigenberging, d.d. 31 maart

* Schoolstraat 154, het slopen van een werktuigenberging, d.d. 31 maart

* Korenstraat 31, het plaatsen van een carport, d.d. 31 maart
* Sjoerd ten Katestraat 4 en 6, het bouwen van een dubbele woning, d.d. 31 maart

Onstwedde

* Jensinghelaan 40, het plaatsen van een tuinhuis, d.d. 1 april

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Uitwegvergunningen

Op 3 april 2009 is voor het aanleggen van een uitweg op onderstaande percelen een vergunning verleend:

Stadskanaal

* Biesboschlaan 15

* Oostermoer 3

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Kapvergunningen

Op 7 april 2009 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Kromme wijk, 2 bomen

* Blokwieke, 2 bomen (herplant)

Musselkanaal

* Kruisstraat 15, 1 boom

Onstwedde

* Boslaan, 19 bomen

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 8 april 2009