Gemeente Sittard-Geleen


Sittard-Geleen lanceert digitaal verenigingsloket

Sittard-Geleen, 8 april 2009 - Vandaag wordt het digitale verenigingsloket van de gemeente Sittard-Geleen gelanceerd. Het loket is speciaal gemaakt voor vrijwilligersorganisaties in Sittard-Geleen en voorziet de organisaties op een eenvoudige manier van alle informatie die een vereniging(sbestuur) nodig heeft. 'Sittard-Geleen heeft met maar liefst achthonderd verenigingen een bijzonder rijk verenigingsleven. Deze verenigingen vormen het kloppend hart van onze samenleving en zonder de inzet van veel vrijwilligers die de drijvende kracht vormen, staat een deel van het maatschappelijk leven stil. Het digitale verenigingsloket is een steuntje in de rug', aldus wethouder Berry van Rijswijk (vrijwilligersbeleid).

De kracht van het digitale verenigingsloket is de bundeling en ontsluiting van veel bestaande informatie op een gebruiksvriendelijke manier. Het loket is op die manier hét portaal voor alle relevante informatie en zaken waarmee een vrijwilligersorganisatie te maken kan krijgen.

De basis van het loket staat er nu. In de loop der tijd wil de gemeente het vollediger en beter maken. Gebruikers kunnen hiervoor een reactie achterlaten via de contactknop in het loket.

Het loket is te vinden op www.sittard-geleen.nl/digitale loketten/verenigingsloket. Naast gemeentelijke informatie, wordt ook veel andere informatie voor een verenigingen ontsloten. Van beleid tot sponsorwerving en van verzekering tot promotie bij een evenement, het is allemaal te vinden op de website.


---




Gemeente Sittard-Geleen