Twee Belgische dames wereldkampioen in de belangrijkste discipline van de Amerikaanse paardrijkunst

08/04/2009 09:00

Raats Communications

Ann Fonck Poels wereldkampioen Reining in de Open klasse.

Cira Baeck wereldkampioen Non Pro tweede jaar op rij.

België telt twee vrouwelijke wereldkampioenen in de reining paardensport: Ann Fonck Poels in de Open klasse en Cira Baeck in de Non Pro klasse. Over de volledige reeks prestaties in 2008 bereikten beide dames en de respectievelijke paarden de hoogste geldelijke scores.

Reining is wereldwijd de belangrijkste discipline in de Western (Amerikaanse) paardrijkunst. Reining, of letterlijk vertaald 'teugelen' is een paardensport waarin de combinatie paard en ruiter een vooraf vastgelegd patroon aflegt in de piste en op basis van de uitvoering een score ontvangt van de jury. De bewegingen in Reining waaronder verzamelde galop, cirkels, stops, spins, rollbacks, zijn rechtstreeks afgeleid van het ranch werk te paard.

Het klinkt erg merkwaardig dat twee Belgische dames in deze op en top Amerikaanse discipline de wereldtitels aanvoeren, maar van naderbij bekeken was dit een logische evolutie in de prestaties van de laatste jaren.

Ann Fonck Poels staat samen met haar echtgenoot Bernard Fonck al jaren aan de wereldtop van trainers en ruiters in de reining sport. Hun trainingstal Rawhide Ranch is in Europa een absolute autoriteit voor top-training. Hun prestaties situeerden zich al jaren ver bovenaan in de wereld ranglijst.

Ook Cira Baeck van de Eifel Gold Ranch Baeck is de sportieve exponent van deze grote Europese fokkerij voor Quarter en Paint Horses. Voor haar is dit het tweede jaar dat zij de wereldtitel op haar indrukwekkende prijzenkast kan plaatsen. Ook haar palmares blaakt van talent, toewijding en wereldwijde bekroningen.

Voor alle verdere persinfo, persarrangementen en persdocumentatie:

Raats Communications, Nick Backx, nick@raats.com +32 3 355 49 49

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel