Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


voorkeursziekenhuis voor Agis-klanten

Persbericht: OLVG voorkeursziekenhuis voor Agis-klanten

Amsterdam, woensdag 8 april 2009

Zorgverzekeraar Agis heeft voor de vergruizing van nier- en urineleiderstenen en vervangingen van knie of heup onderzocht welk ziekenhuis de beste resultaten geeft en zich daarmee op kwaliteit onderscheidt. Op basis hiervan is het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) geselecteerd als voorkeursaanbieder in de regio Amsterdam en Midden-Nederland.

Agis heeft voor deze behandelingen vijf voorkeursziekenhuizen geselecteerd. Patiënten die voor een behandeling naar het ziekenhuis moeten, krijgen van Agis de verplichte 155 euro eigen risico terug wanneer zij voor een voorkeursziekenhuis kiezen. "We beschikken sinds november 2008 over een niersteenvergruizer en zijn in samenwerking met het St. Lucas Andreas Ziekenhuis in staat om alle voorkomende steenbehandelingen op korte termijn aan te bieden. Dit Agis keurmerk voor de vergruizing van nierstenen maar ook voor de vervangingen van knie of heup bevestigt dat wij als ziekenhuis kwaliteit hoog op de agenda hebben staan" aldus Peter van der Meer, Raad van Bestuur van het OLVG. "Eind vorig jaar hebben we van zorgverzekeraar Menzis het predikaat topzorg gekregen voor de behandeling van staar, spataderen en liesbreukoperaties. Dit laat zien dat we goed op weg zijn."

Agis selecteert de beste ziekenhuizen voor deze behandelingen zodat patiënten in staat zijn een goede keus te maken. Selectie geschiedt op basis van medische uitkomsten, zoals complicaties na een operatie, aantoonbaar voldoende ervaring met de behandelingen en de wijze waarop patiënten worden geïnformeerd en daarmee voorbereid op de behandeling. Ook let Agis op wachttijden en patiëntervaringen.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting OLVG,
via telefoonnummer (020) 599 25 34.