Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

8 april 2009

Het Zwin pakt uit met een 'luisterwandeling'

Vanaf woensdag 8 april kan je Het Zwin bezoeken aan de hand van een 'luisterwandeling'. De 'luisterwandeling' is een audiogids die je kan downloaden op een MP3-speler. Ze leidt de bezoeker langs een parcours van 22 plaatsen en biedt hem/haar de mogelijkheid op eigen tempo de mooiste en meest interessante plaatsen van het Zwin te ontdekken.

Een introductie zorgt voor duiding en gaat in op het onderwerp dat bij de halte hoort. Dit onderwerp kan van historische, natuurgerelateerde, maritieme, geografische of anekdotische aard zijn. De verschillende fragmenten laten ook telkens enkele natuurgeluiden horen. Zo krijgt de bezoeker tijdens de wandeling een leuk en boeiend beeld van de veelzijdigheid van het gebied.

De 'luisterwandeling' richt zich in de eerste plaats tot de individuele bezoeker en biedt de gelegenheid om het natuurpark op een nieuwe manier te ontdekken. Een plan en een duidelijke nummering in het park helpen het publiek bij het volgen van het juiste parcours en het opzoeken van de juiste stopplaats.

De luisterwandeling wordt in vier talen aangeboden. De opname is gratis te downloaden via de website of ter plaatse in het natuurpark en is op elke MP3-speler oplaadbaar. Dit project kwam tot stand met steun van de Vlaamse regering in het kader van het Kustactieplan 2005-2009.

Het Zwin is tijdens de paasvakantie elke dag open van 9 uur tot 17u30.

(www.zwin.be)

Meer info: Provinciaal Natuurpark Zwin
kris.struyf@west-vlaanderen.be of 050 60 70 86

Heropening van het cafetaria van het Zwin

Tijdens of na een bezoek aan het Zwin kan men opnieuw pauzeren of nagenieten in het vernieuwde 'Zwincafé'. Uitbater is Danny Taller, bekend van het CultuurCafé in het Cultuurcentrum 'Scharpoord' in Knokke-Heist.

Het Zwincafé biedt 170 zitplaatsen binnen en evenveel zitplaatsen op het buitenterras. De bezoeker kan er niet alleen terecht voor een koffie maar ook voor een kleine maaltijd.