Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

LIJST SMOLDERS TILBURG

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde 8 april 2009

Nevenfuncties zoals voorzitter Zuidelijk Toneel zijn onaanvaardbaar en de nevenfuncties die wel kunnen behoren gewoon bij het ambt als Burgemeester van de gemeente Tilburg!

Burgemeester Vreeman als Voorzitter van het Zuidelijk Toneel is er één die absoluut niet kan. Het kost de gemeente Tilburg nu ook nog eens jaarlijks 475.000 euro aan subsidie en pas nadat dit geregeld is legt Burgemeester Vreeman zijn voorzitterschap neer!! Vreeman zou zich niet met de besprekingen hebben bemoeid, degenen die dat als waarheid aannemen zullen ook nog wel in Sinterklaas geloven. De echte onderhandelingen bij dit soort zaken gebeuren ook niet in de officiële vergaderingen maar achter de schermen, of wellicht bij Vreeman thuis? Vreeman is zo niet? Dan is het goed om stil te staan bij het onterecht uitkeren van wachtgelden en het misbruik maken van de "vertrouwelijkheid" door Vreeman. Het zou goed zijn als u de vele nevenfuncties van Vreeman nog eens kritisch tegen het licht houdt. Nevenfuncties horen bij de functie van 'n Burgemeester, maar moeten wel meerwaarde hebben voor de gemeente Tilburg. Burgemeester Vreeman heeft vele nevenfuncties waar hij ook nog eens dik voor betaald wordt. Burgemeester ben je niet van 8 tot 5 uur daarom moeten nevenfuncties ook gewoon gezien worden als dagelijkse werkzaamheden die horen bij het ambt als Burgemeester. Hij krijgt niet voor niets meer dan 10.000 euro salaris per maand. Als nevenfuncties in het belang van de gemeente Tilburg zijn dan kan dat ook gewoon plaatsvinden tijdens de werkzaamheden als Burgemeester van de gemeente Tilburg.

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande vragen :


1) Zijn de huidige bezoldigde en niet bezoldigde nevenfuncties van Burgemeester Vreeman in het belang van de gemeente Tilburg?
2) Burgemeester van Tilburg ben je niet van 8 tot 5 uur, daarom is het normaal dat de nevenfuncties die in het belang zijn van de gemeente Tilburg gewoon gezien worden als werkzaamheden die horen bij het ambt als Burgemeester van de gemeente Tilburg.
3) Is Burgemeester Vreeman bereid om zijn inkomsten uit de bezoldigde/betaalde nevenfuncties af te dragen aan de gemeente Tilburg?
4) Wat zijn de bedragen die Burgemeester Vreeman nu privé ontvangt aan de bezoldigde/betaalde nevenfuncties?
5) Bent u bereid om alle nevenfuncties nog eens kritisch tegen het licht te houden of deze wel in het belang van de gemeente Tilburg zijn? Zie verder . Lid Raad van Commissarissen Arbo Unie (7 dagdelen, B) EEEE . Lid Raad van Advies Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) (5 dagdelen, B) EEEE . Voorzitter Bestuur Stichting Contractspelers Fonds KNVB (CFK) (4 dagdelen, B) EEEE . Voorzitter Bestuur Zuidelijk Toneel / Hollandia (4 dagdelen, NB) . Bestuurslid 'Kunst en Zaken' (5 dagdelen, NB) . Lid Hoofdbestuur Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (aantal avonden, NB) . Lid Klankbordgroep Klimaatbestendig Nederland (4 dagdelen, NB) . Lid Raad voor Verkeer en Waterstaat, (6 dagdelen, bezoldigd) EEEE . Commissaris Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) (4 dagdelen, B) EEEE . Voorzitter Brabant Medical School (4 dagdelen, B) EEEE . Lid Raad van Advies van OTTO Work Force (4 avonden, B) EEEE . Lector 'Management van veranderingsprocessen in het publieke domein', Bestuursacademie Zuid Nederland (4 uur per jaar, NB)

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart


---- --