Ingezonden persbericht


Italiaanse ondernemers gezocht voor inzamelingsactie slachtoffers aardbeving Italië

Italiaanse traiteur Gusto Giusto start initiatief via www.helpitalie.nl

Zondagnacht vond in Italië een aardbeving plaats waarbij vele slachtoffers zijn gevallen en duizenden mensen dakloos zijn geworden. Om de getroffenen in het gebied te helpen start de Italiaanse delicatessenwinkel Gusto Giusto een inzamelingsactie. Gusto Giusto roept alle Italiaanse ondernemers en particulieren in Nederland op hun steentje bij te dragen en inzamelingsacties te organiseren. Het geld dat zo wordt opgebracht kan worden gestort op rekeningnummer 10.69.08.367(1) en komt ten goede aan lokale instanties die in het rampgebied de bevolking van hulp voorzien. Iedereen die een inzamelingsactie initieert kan deze aanmelden op de website www.helpitalie.nl.

Raffaele La Porta Copia, eigenaar Gusto Giusto: "Het is verschrikkelijk wat er in Italië is gebeurd. Samen met mijn familie heb ik met tranen in de ogen naar de beelden van het rampgebied gekeken. Wij leven mee met de nabestaanden en getroffenen die huis en haard zijn kwijt geraakt. Italianen staan bekend om hun warmte, passie en familiebanden. Nu is het de tijd voor Italianen in Nederland om dat te laten zien. Wij roepen Italiaanse bedrijven en personen op om inzamelingacties te organiseren. Gusto Giusto zal 50% van haar weekomzet doneren ten bate van de slachtoffers van de aardbeving. Wij hopen dat veel anderen ons hierin volgen."

Acties kunnen worden aangemeld via info@helpitalie.nl. Deze worden geplaatst op www.helpitalie.nl. Het bedrag zal persoonlijk door eigenaar La Porta Copia overhandigd worden aan lokale instanties die de bevolking helpen met onder andere huisvesting.

Over Gusto Giusto
Gusto Giusto is een Italiaanse delicatessenwinkel in De Bilt. Samen met zijn familie runt de in Nederland getogen Siciliaanse eigenaar Raffaele La Porta Copia (1979) de zaak sinds 2007. Meer informatie op www.gustogiusto.nl


- Einde Bericht -

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht