C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch/Middelburg, 8 april 2009

Apple Premium Reseller iZone kiest voor SAP Business One en XV Retail van Ctac

Apple Premium Reseller iZone in Middelburg heeft na een selectietraject gekozen voor de implementatie van de ERP-oplosssing SAP Business One van SAP en de retailoplossing XV Retail van Ctac. De Zeeuwse Apple-specialist schakelde Ctac ook in voor de implementatie van beide oplossingen.

iZone opende op 28 maart 2009 de nieuwe Apple Premium Reseller Store op de Markt in Middelburg. Het bedrijf was daarvóór gevestigd in een verzamelgebouw in Vlissingen. iZone richt zich met het volledige scala van Apple-producten op de particuliere en zakelijke markt. Het bedrijf koos voor SAP Business One en XV Retail om zijn bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. "We hebben uiteindelijk in samenspraak met Apple Nederland gekozen voor SAP Business One om klaar te zijn voor de toekomst. In de Apple Premium Reseller-branche wordt momenteel met een grote diversiteit aan pakketten gewerkt en eigenlijk voldoet geen enkel pakket volledig aan de wensen die een Apple Premium Reseller heeft voor wat betreft voorraadbeheer, kassasysteem en ERP- oplossingen. Met de keuze voor SAP Business One en XV Retail hebben we een robuust en schaalbaar integraal pakket in huis gehaald, waarmee we probleemloos kunnen doorgroeien naar meerdere filialen", aldus Bart Zonnenberg, directeur van iZone.

SAP Business One is speciaal ontwikkeld voor het mkb, waarvoor het ondersteuning biedt voor alle kernprocessen. XV Retail van Ctac sluit hier naadloos op aan en is specifiek ontwikkeld voor de retailbranche. XV Retail is een volledig multichannel retailsysteem dat specifieke retailprocessen als voorraadbeheer, kassaverkopen, webshopverkopen en alle winkellogistiek ondersteunt. Verschillende retailers in Nederland gebruiken de oplossing, waaronder KPN, Boerenbond en Perry Sport.

"De snelle implementatie van SAP Business One en XV Retail bij iZone laat zien dat SAP in combinatie met XV Retail ook de automatiseringseisen van relatief kleine retailers optimaal kan invullen", zegt Luc van Alphen van Ctac. "Dankzij deze combinatie is iZone in staat om uiterst efficiënt te werken en kan het bedrijf zijn klanten voorzien van een zeer hoogwaardige dienstverlening."

/ / / / / / / / / /

Profiel Ctac
Ctac is ICT-dienstverlener gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming




is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland, België en Duitsland. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 600 organisaties van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo december 2008 had Ctac 496 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België en Duitsland; het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC).
Voor meer informatie: www.ctac.nl.


Noot voor de redactie,