Ingezonden persbericht


Persbericht

Elephant Talk sluit conceptdeal met Tommy Telecom

Schiphol, 8 april 2009 - Elephant Talk Communications, Inc. (OTCBB: ETAK), een internationale telecom- en netwerkoperator voor vaste en mobiele netwerken, heeft een conceptovereenkomst gesloten met Tommy Telecom BV. Dit is een zeer snelgroeiende Mobile Virtual Network Operator (MVNO) op de Nederlandse markt. Tommy Telecom zal per direct zijn klantenbestand migreren van de huidige provider naar het platform van Mobile Virtual Network Enabler (MVNE) Elephant Talk.

"De overstap naar provider Elephant Talk zal direct te merken zijn in de groei van ons Nederlandse marktaandeel", zegt Robert van de Rhee, CEO van Tommy Telecom. "Elephant Talk combineert maximale flexibiliteit en snelheid met zeer betrouwbare service. Met Elephant Talk hebben we de perfecte partner gevonden, die voldoet aan al onze voorwaarden en aan de behoeften van onze klanten."

"Wij hebben gekozen voor het flexibele MVNE-platform van Elephant Talk, omdat het aansluit bij onze strategie", zegt Bas Falkenburg, Business Development Director bij Tommy Telecom. "Die strategie is het combineren van mobiele telefonie en internet om op die manier een e-zine-platform te creëren, waarmee we de toegang tot onze media- en retailpartners beter kunnen faciliteren."

"Het platform van Elephant Talk draait op toonaangevende technologie", zegt Martin Zuurbier, CTO/COO van Elephant Talk. "Dit stelt ons in staat de klantmigratie in een kwestie van weken te realiseren. De combinatie van ons platform en de marketingkracht van Tommy Telecom zal veel nieuwe, succesvolle producten opleveren voor Nederlandse consumenten. Wij geloven heel sterk in de toegevoegde waarde die we kunnen creëren door onze samenwerking met Tommy Telecom. Dit is een uitstekend voorbeeld van de flexibiliteit van ons platform. De MVNE-sector gaat een nieuwe fase in. MVNO's vragen ons snel in te spelen op hun snelveranderende behoeften, maar dan zonder een hogere investering en zonder substantiële verhoging van operationele kosten. Elephant Talk beschikt over een van de meest geavanceerde en complete MVNE-systemen in de wereld. Wij combineren dit systeem met kundige projectmanagers, waardoor wij oplossingen snel kunnen integreren. Zo biedt onze flexibele CRM/factureringseoplossing een breed pakket van mogelijkheden voor individuele klanten."

****

Over Tommy Telecom BV

Tommy Telecom BV werd opgericht in 2007. Het bedrijf is een zeer snelgroeiende MVNO op de Nederlandse markt. Een van de specialiteiten van Tommy Telecom is het combineren van mobiele diensten met marketingconcepten voor verschillende doelgroepen op de consumentenmarkt. Momenteel werkt Tommy Telecom nauw samen met de 'Nationale Postcode Loterij'. Tommy Telecom levert complete mobiele pakketten direct aan de winnaars van deze loterij. Voor meer informatie zie www.tommytelecom.nl.

Over Elephant Talk

Elephant Talk Communications, Inc. (OTC BB: ETAK) is een internationale telecom- en netwerkoperator voor vaste en mobiele netwerken. Het bedrijf faciliteert de wereldwijde distributie van content- en telecommunicatiediensten. Elephant Talk is gevestigd in de VS, maar opereert internationaal vanuit vestigingen in diverse landen en op basis van interconnecties met leidende telecombedrijven wereldwijd. Elephant Talk beschikt over een eigen infrastructuur die het als outsourcingpartner exploiteert op basis van zijn eigen Intelligent Network (IN) en CRM- en Billing-platform. Onder andere in Europa concentreert het bedrijf zich op zijn activiteiten als Mobile Virtual Network Enabler. De producten en diensten van Elephant Talk omvatten verder Carrier (Pre-)Select-services, Premium Rate-services, VoIP, Wi-Fi, streaming, media & content en hoogwaardige oplossingen voor prijsbepaling, tariefberekening en billing. Voor meer informatie: www.elephanttalk.com.

****

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht