Ingezonden persbericht


Persbericht

Maconomy ontwikkelt nieuwe versie ERP-software samen met gebruikers

Amstelveen, 8 april 2009 ­ Vandaag introduceert Maconomy, leverancier van ERP-software, de nieuwste versie van zijn oplossing voor zakelijke dienstverleners: Maconomy X1. Deze nieuwe versie maakt het gebruikers nog gemakkelijker om projecten, uren en kosten te registreren en beheren. Maconomy heeft zijn klanten een centrale rol gegeven bij de ontwikkeling van X1. Uit gesprekken met gebruikers destilleerde de ontwikkelaar meer dan 250 verbeteringen aan de software-oplossing.

Met de lancering van X1 presenteert Maconomy ook nieuwe versies van de suites Maconomy People Planner en Maconomy AnalytiX. De nieuwe versie van People Planner geeft projectmanagers en resourceplanners de juiste middelen in handen om tijd van medewerkers in te plannen en te coördineren over de gehele breedte van de organisatie. AnalytiX geeft de financiële afdeling toegang tot geavanceerde rapportages die de verschillende KPI´s in beeld brengen, zoals de winstgevendheid van een project.

"Maconomy brengt met X1, People Planner en AnalytiX het verband tussen werknemers, taken en de bedrijfsvoering van een onderneming optimaal in beeld. Hiermee dragen we bij aan het verhogen van efficiëntie, iets dat in de hedendaagse economische omstandigheden voor iedere onderneming een vereiste is. Met de software die we vandaag introduceren ondersteunen we meer dan ooit bedrijven die zich zowel hun bedrijfsvoering als hun mensen willen ontwikkelen," zegt Hugo Dorph, CEO van Maconomy.

Behoefte aan efficiëntie en kostenbeheersing

Maconomy heeft klanten uit diverse branches betrokken bij de ontwikkeling van X1. Accountants, ingenieurs en verschillende adviesbureaus zijn onderdeel geweest van het proces. "Van medewerkers op de afdeling Klantenservice tot CFO's, we hebben iedereen om zijn mening gevraagd. Driekwart van de verbeteringen in X1 zijn het directe resultaat van workshops, evaluaties en gesprekken met klanten," zegt Hugo Dorph. "Hun feedback ging vooral over de behoefte om werk efficiënter te kunnen plannen en registreren, kosten beter in de hand te houden en medewerkers aan te sturen," aldus Hugo Dorph.

Over Maconomy

Maconomy is leverancier van industriespecifieke bedrijfsoplossingen voor professionele dienstverleners. Wij creëren een natuurlijke relatie tussen mensen en processen in professionele dienstverlenende organisatie en geven een basis voor overzicht, follow-up en beslissingen die zowel op het menselijke als op het financiële vlak voordeel opleveren.

Klanten in Nederland zijn Deltares, CED-groep, Mirabeau, Lost Boys Amsterdam en VODW Marketing. Internationale klanten zijn Semcon, ErgoGroup, Devoteam, Millward Brown en agencies die vallen binnen de 4 grootste wereldwijde netwerken zoals Interpublic Group, Omnicom Group, Publicis Group en WPP.

Maconomy A/S is opgericht in 1989 en heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen, Denemarken. Wij bedienen en ondersteunen meer dan 600 klanten in meer dan 50 landen vanuit onze kantoren in Europa en de USA en ons uitgebreide netwerk van partners. Meer dan 100,000 gebruikers wereldwijd maken gebruik van de Maconomy oplossingen.

Voor meer informatie ga naar www.maconomy.nl of neem contact op met:

Brigitte van Kooten
Marketing Manager Maconomy Benelux
T: 020 347 3080
E: bko@maconomy.com

Ellen Bruens
Edelman
T: 020 30 10 980
E: ellen.bruens@edelman.com