Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ heeft volledig navigeerbare kaartdekking van Griekenland ~ digitale kaart helpt Grieken en toeristen navigeren ~

Veldhoven, 8 april, 2009 - NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatie en location-based solutions, biedt nu ook navigeerbare kaartdekking van Griekenland. Met deze kaart hebben bestuurders toegang tot het gehele wegennetwerk van het land van ongeveer 320.000 kilometer.

Om de inwoners en vele bezoekers van Griekenland te helpen tijdens hun reizen in de spectaculaire bergen, langs de indrukwekkende kustlijn en adembenemende stranden biedt de NAVTEQ®-kaart een scala aan bruikbare content. Zo bevat de kaart bijvoorbeeld meer dan zestig 3D Landmarks zoals beroemde monumenten, gebouwen en andere historische bezienswaardigheden. Van twintig steden zijn locaties opgenomen, waaronder de Acropolis in Athene, Heraklion's Knossos, Patra's Odeon en Agia Sofia in Thessaloniki. Athene en Thessaloniki zijn ook beschikbaar als 3D City Models: de schaalmodellen geven de grootte en details van de gebouwen weer. Als onderdeel van de NAVTEQ-kaart helpen ze bij de oriëntatie door een visuele weergave te tonen van de omgeving.

Naast de gedetailleerde NAVTEQ-kaart krijgen consumenten een uitgebreid aanbod Points of Interest (POI's) zoals hotels, treinstations, winkels, restaurants en tankstations. Alle POI's zijn geografisch gekoppeld aan de NAVTEQ-kaart om de routeplanning van de navigatieapparatuur zo nauwkeurig mogelijk te maken.

Athene is ook opgenomen in NAVTEQ Discover Cities(TM); een innovatieve ontwikkeling voor voetgangernavigatie. Het is een ideaal product voor grote toeristische bestemmingen. Het verbreedt de navigatie-ervaring door een voetgangerskaart te combineren met uitgebreide informatie over het openbaar vervoer. Het biedt gegevens over trottoirs, voetgangerstunnels, bruggen, passages en winkelstraten inclusief (rol)trappen en liften.

Lokale aanwezigheid met wereldwijd vermogen en kwaliteitsstandaarden Door het bergachtige landschap kunnen de wegen smal, kronkelig en ongeasfalteerd zijn. Daarnaast kunnen de wegen aangetast zijn door het weer en zijn sommige als tweebaansweg gecategoriseerde wegen net doorgankelijk voor één auto. Aangezien in de meeste historische steden en gebieden gebruik wordt gemaakt van voetgangerspaden, is voetgangernavigatie daarom soms de beste manier om de reis te vervolgen. De geografisch analisten van NAVTEQ rijden de wegen af om data te leveren die overeenkomt met de omstandigheden in de echte wereld. Ze bieden daarmee digitale kaarten van hoge kwaliteit. Het Griekse team maakt deel uit van een wereldwijde groep van meer dan 1.000 geografisch analisten, die gestationeerd zijn in 36 landen. Als onderdeel van het verificatieproces rijden of lopen zij elk jaar miljoenen kilometers. Met eigen software en tools verfijnen zij zo de database.

"Griekenland is met zijn beroemde, afwisselende landschap een perfect voorbeeld van hoe belangrijk het is om zelf de wegen te rijden of te lopen voor het verzamelen en coderen van complexe data", zegt Frank Pauli, vice president Map Content en Product EMEA bij NAVTEQ. "NAVTEQ heeft kantoren in Athene en Thessaloniki. Deze lokale aanwezigheid is van onschatbare waarde om landspecifieke kenmerken te begrijpen en op te nemen en tegelijkertijd de wereldwijde specificatie en hoge eisen in acht te nemen. Dit noemen we de 'menselijke factor'."

De nieuwste kaart voor Griekenland onderstreept de voortdurende aandacht van NAVTEQ voor Oost-Europa en de Balkan. Hier biedt NAVTEQ al 100% dekking in, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Slovenië, Slowakije en de Tsjechische Republiek. NAVTEQ zal zijn dekking ook gaan uitbreiden in Albanië, Bosnië- Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, de voormalig Joegoslavische republiek Macedonië, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Roemenië, Rusland, Servië, Turkije en Wit-Rusland.

(558 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NAVTEQ
NAVTEQ is een toonaangevende aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoepassingen, op internet gebaseerde kaartapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en de inhoud hiervan ter ondersteuning van navigatie en op location-based service-oplossingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Chicago. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft meer dan 4.000 werknemers verspreid over 196 kantoren in 43 landen. Voor meer informatie kijk op http://www.navteq.com

Voor meer informatie kijk op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NAVTEQ/NAVTEQ-heeft-volledig-navigeerbare-kaartdekking-van-Griekenland/n/4056 of neem contact op met:

Claire Backhurst Ilona de Bok NAVTEQ LEWIS PR

Tel: +44.16.28.480.904 Tel: +31.0.40.235.4600 e-M: claire.backhurst@navteq.com e-M: ilonadb@lewispr.com

Altijd als eerste de laatste persberichten van NAVTEQ via deze RSS-feed: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NAVTEQ/c/423

NAVTEQ and NAVTEQ Discover Cities(TM) are trademarks in the U.S. and other countries. All rights reserved

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com
Wire: www.lewiswire.com/nl