Ingezonden persbericht


Persbericht

Claranet en Javelin bundelen de krachten in omvangrijk bibliotheekproject

Son, 8 april 2009 - Claranet, leverancier van zakelijke oplossingen in de communicatie- en informatietechnologie, werkt sinds eind 2008 samen met netwerk- en systeembeheerder Javelin. Samen implementeren zij een IT-oplossing bij Bibliotheek De Kempen waarmee 200 werkplekken beheerd worden.

Bibliotheek De Kempen wordt gevormd door 14 bibliotheken uit 8 gemeenten binnen de Brabantse Kempen. Om ervoor te zorgen dat alle medewerkers zonder problemen gebruik kunnen maken van het IT-netwerk, werd de hulp ingeroepen van Javelin. Jasper van Minos van Javelin: "Het vernieuwingstraject bij Bibliotheek De Kempen is een goed voorbeeld van een project waarbij wij door de schaalgrootte ervan de hulp inroepen van een partner, in dit geval Claranet."

"Zij hebben ondersteuning geboden op het vlak van netwerk- en firewallbeheer. Door de technische mogelijkheden die Claranet heeft, hebben we een ideale, schaalbare infrastructuur op kunnen bouwen", aldus Van Minos. "Het voordeel van het hebben van een lokale partner, is dat we goede ingangen hebben. Wanneer er een vraag is, dan kunnen we dit meteen met elkaar afstemmen; de lijnen zijn kort. Ook is de fysiek korte afstand natuurlijk een groot voordeel."

Arthur van Grinsven, algemeen directeur bij Claranet: "Een samenwerking zoals we met Javelin hebben, is voor ons erg waardevol. Javelin is net zoals wij een onderneming die bij diverse klanten verschillende ervaringen opdoet. Al deze kennis kunnen we met onze partner delen en gebruiken we beiden om onze dienstverlening te blijven verbeteren."

(246 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Claranet
Claranet biedt sinds 1996 een betrouwbaar pakket aan diensten op het gebied van internettoegang, VPN's, hosting, security en telefonie. Middels het eigen internationale netwerk biedt Claranet oplossingen voor dataverkeer tussen (inter)nationale bedrijfslocaties. Met vestigingen in meer dan 7 landen voorziet Claranet meer dan 300.000 klanten wereldwijd, waaronder Airbus, Renault en CenterParcs. Meer informatie is te vinden op www.claranet.nl.

Voor meer informatie over Claranet kunt u contact opnemen met Joyce Bekx, Marketing Communicatie Specialist bij Claranet: Tel: +31 (0) 40 239 3348 Fax: +31 (0) 40 239 3310 E-mail: jbekx@nl.clara.net
www.claranet.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com