Ingezonden persbericht


Persbericht

CIBER implementeert rapportageomgeving SAP BusinessObjects op systemen van Merces

Eindhoven, 8 april 2009 - CIBER Nederland heeft een rapportageoplossing van SAP BusinessObjects geïmplementeerd op de systemen van Merces, een administratiekantoor dat personeels-, salaris- en financiële administratie voert voor in het onderwijsinstellingen. CIBER heeft ruime ervaring met zowel SAP als SAP BusinessObjects. Met de implementatie bij Merces heeft de ICT-dienstverlener een combinatie van beide oplossingen gerealiseerd.

Merces verzorgt administratiediensten voor onderwijsinstellingen. Deze diensten variëren van het beschikbaar stellen van een ICT-infrastructuur, waarop de klant zelf de administratie voert, tot het volledig overnemen van de administratie. De administraties die door Merces worden gehost zijn gebaseerd op SAP All-in-One. Aangesloten scholen loggen op afstand in op het SAP-systeem van Merces, waarna ze toegang hebben tot hun eigen administratie.

Voorheen had Merces rapportages in eigen beheer: het vormgeven van deze rapportages was tijdrovend en bovendien niet flexibel inzetbaar voor klanten. CIBER heeft eerst een apart datawarehouse ontwikkeld, op basis van het pakket HR Rapid Mart van SAP BusinessObjects. Het datawarehouse staat los van het SAP-systeem, waardoor bijvoorbeeld ook gegevens uit Exact kunnen worden ingelezen. Zo heeft Merces ook de financiële administratie, die wordt uitgevoerd met Exact Globe, gekoppeld aan het datawarehouse.

Daarnaast heeft CIBER Universe geïmplementeerd; deze module maakt het voor de gebruiker mogelijk om zelf de rapportages samen te stellen met de voor hem of haar relevante gegevens. CIBER heeft een omgeving opgeleverd die ook extern, via Merces.nl, kan worden benaderd. Uiteraard is de beveiliging goed geregeld, zodat iedere school alleen zijn eigen gegevens kan inzien.

David Visser, Projectleider Merces: "CIBER is de perfecte partner voor SAP én SAP BusinessObjects. CIBER heeft als enige ICT-dienstverlener gedegen kennis van de producten van beide leveranciers. Dit beschouwden wij natuurlijk vooraf al als een pré. Bovendien werd alles ook binnen tijd en budget opgeleverd, ondanks onze vérgaande eisen en wensen. Door goede communicatie tussen de consultants van CIBER en de medewerkers kon de implementatietijd gereduceerd worden."

"Het doel van het project was de realisatie van een datawarehouse waarmee de rapportagebehoefte van de klanten van Merces kon worden gedekt", zegt Paul van Geelen, Service Line Manager BI van CIBER Nederland. "Dat doel is volledig gehaald. De integratie van SAP en SAP BO was een uitdagende opdracht, we zijn blij dat we Merces en zijn klanten hebben kunnen helpen om nog betere rapportages te halen uit de administratie."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CIBER Nederland
CIBER is een wereldwijde full service IT dienstverlener die zich specialiseert in het bouwen, integreren en beheren van kritische bedrijfsoplossingen en -systemen. Onze oplossingen worden zowel in maatwerk- als in pakketvorm geleverd. De diensten worden verleend voor alle technologische platforms, besturingssystemen en bestaande infrastructuren.

CIBER (NYSE: CBR) kijkt terug op dertig jaar internationale ervaring met klanten in zowel de overheid als het bedrijfsleven. Met 9000 medewerkers over de hele wereld genereert CIBER een omzet van ongeveer 1 miljard dollar. In Nederland is CIBER inmiddels 12 jaar actief met ongeveer 500 medewerkers vanuit de vestigingen Eindhoven, Nieuwegein, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.

CIBER Nederland richt zich op de branches (high-tech) industrie, utilities, overheid, groothandel, telecom, media, financiële en zakelijke dienstverlening.

Voor meer informatie over CIBER kunt u contact opnemen met: CIBER Nederland
Wilco Jacobs
Tel: +31 (0)40 232 90 90
E-mail: wilco.jacobs@ciber.nl

Voor verdere persinformatie, kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/CIBER/CIBER-implementeert-rapportageomgeving-SAP-BusinessObjects-op-systemen-van-Merces/n/4058 of contact opnemen met: Freek Janssen van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: freekj@lewispr.com

--
LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com