Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Provincie: nog geen besluit over toekomst brug over Amstel na omlegging N201

PvdA voor behoud Irenebrug in Uithoorn

De PvdA Noord-Holland is voorstander van behoud van de Irenebrug in Uithoorn. De provinciale weg N201 wordt omgelegd, waarbij de weg voortaan met een aqueduct onder de Amstel doorgaat in plaats van via de huidige Irenebrug. Dit mag volgens PvdA-statenlid Gohdar Massom echter niet betekenen dat de Irenebrug verdwijnt zonder dat er een redelijk alternatief wordt aangeboden.

De PvdA vreest dat de verdwijning van de provinciale Irenebrug, zonder het aanbieden van een redelijk alternatief, het buurtschap Amstelhoek sociaal isoleert van de Uithoornse gemeenschap. Massom: "Veel Amstelhoekers zijn bang dat zij met de auto een lange omweg moeten maken om in Uithoorn boodschappen te kunnen doen. De Irenebrug is een goede sociale verbinding tussen de Amstelhoek en centrum Uithoorn. Onder de bevolking bestaat nauwelijks draagvlak voor sloop of afsluiting van de brug voor het verkeer".

In maart 2009 stelde Massom schriftelijke vragen over de kwestie aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. Deze zijn inmiddels beantwoord. Uit het antwoord blijkt dat de provincie nog geen besluit heeft genomen over de toekomst van de brug. De provincie wacht op dit moment de voorstellen van de gemeente Uithoorn af.

De gemeente Uithoorn heeft plannen voor de herinrichting van het centrum en wil een knip aanbrengen in de huidige N201 vlakbij de Irenebrug. De Provincie Noord-Holland, de gemeenten Uithoorn, Amstelveen en De Ronde Venen hebben afgesproken de consequenties van een knip en de alternatieven die daarbij aan de orde kunnen zijn, eerst in beeld te brengen. Uitgangspunt daarbij is dat de knip niet tot onaanvaardbare gevolgen voor de omgeving mag leiden. Daarnaast mag de knip niet tot overlast op het omliggende wegennet leiden.

*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor de redactie/