Ingezonden persbericht


Persbericht

8 april, 2009

Toename download-gedrag zorgt voor groei usenet-diensten

~ HPS Industrial en Eweka werken samen om usenet-dienstverlening verder uit te breiden ~

Eweka Internet Services, een kwaliteitsgerichte internet service provider gespecialiseerd in het aanbieden van usenet-diensten, ziet dat de vraag naar usenet-diensten steeds verder groeit. Om te blijven voldoen aan de vraag heeft Eweka onlangs 200 nieuwe servers aangeschaft van HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers. Met deze uitbreiding wil Eweka zijn klanten optimaal blijven voorzien van een lange retentie en een stabiele, snelle verbinding.

Met verdere groei in het vooruitzicht heeft Eweka de uitbreiding van 200 extra servers nodig om de retentie te verhogen. Hierbij geldt hoe meer opslagruimte er beschikbaar is op de servers, hoe groter de retentie. Met de huidige uitbreiding biedt Eweka gebruikers meer dan een jaar retentie aan.

"Alle servers die wij afnemen van HPS Industrial worden speciaal voor ons op maat gemaakt", zegt Paul Beers, Senior Engineer bij Eweka. "Het betreft 19" 2U-servers die binnen een periode van drie maanden zijn ontwikkeld en samengesteld. De assemblage is voor ons een zeer belangrijk onderdeel en daarin voldoet HPS aan alle eisen. We zijn erg tevreden met het resultaat."

"We hebben voor Eweka een server ontwikkeld met een maximale opslagcapaciteit die zo min mogelijk ruimte in beslag neemt", aldus Stephan Nagtegaal, commercieel manager bij HPS Industrial. "De 2U-server is minder kostbaar dan andere modellen en het moederbord beschikt over een remote managementfunctie die hoog op het verlanglijstje stond bij Eweka."

(245 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over HPS Industrial
HPS Industrial is specialist op het gebied van industriële computers en rackmount servers. Het bedrijf levert systemen in Nederland en België die volgens klantspecificatie worden samengesteld. Hierbij werken ze nauw samen met de verschillende productspecialisten. HPS is distributeur van Arbor Technology (industrial PC hardware), Lexcom embedded mini- en panel-PC's en Chenbro (19" en server chassis). Hiermee richten ze zich uitsluitend op de zakelijke markt. HPS Industrial is in 1993 opgericht, telt achttien medewerkers en is officieel Microsoft Certified Partner en Intel Processor Integrator (IPI). Klanten van HPS zijn onder andere Alphatron Marine, Van Oord, Honeywell, Bosch, Rijkswaterstaat en diverse regionale politiekorpsen.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of het aanvragen van een test kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: hps@octanepr.com http://www.octanepr.com

Voor algemene informatie over HPS Industrial of zijn producten kunt u contact opnemen met Taco Scheper: Tel: +31 (0)33 2774905
E-mail: tscheper@hpsindustrial.nl http://www.hpsindustrial.nl

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com