Ingezonden persbericht


D66 Tilburg wil af van naam AvenTura Brabant

Dinsdag 7 april maakte projectontwikkelaar OVG en DMG bekend dat mocht er in Tilburg een shopping Mall komen die de naam AvenTura Brabant zou krijgen. D66 Tilburg heeft in officiële vragen aan het college zijn vraagtekens gezet bij die naam. Volgens D66 Tilburg toont de naam geen enkel verbondenheid met de stad, dit terwijl dat wel een belangrijk uitgangspunt is geweest. Ruud van Esch fractievoorzitter van D66 Tilburg "Het is voor Tilburg belangrijk dat mocht het winkelcentrum er komen er een duidelijke verbondenheid komt met de stad. De naamgeving is daarvoor in communicatieve en promotionele zin een belangrijk onderdeel"

De sociaal-democraten verzoeken het college om met projectontwikkelaar OVG en DMG in overleg te treden om tot een andere naam te komen. "Dat hoeft niet moeilijk te zijn AvenTura Tilburg zal een stuk beter passen" aldus van Esch

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ruud van Esch:
Fractievoorzitter D66 Tilburg
06-46343067

Peter van Gool
Commissielid D66 Tilburg
06-51643951

Art. 47 vragen D66 Tilburg n.a.v. naam voor `shopping Mall' AvenTura.

Met enige verbazing heeft de fractie van D66 kennis genomen van de naam AvenTura Brabant die de `shopping Mall' moet krijgen mocht de realisatie daarvan doorgang vinden. In de ogen van D66 Tilburg toont deze naam geen enkel verbinding met de stad dit terwijl dat wel een belangrijk uitgangspunt was.

D66 Tilburg wil daarom de volgende vragen stellen:


- Bent u met ons van mening dat de naam AvenTura Brabant geen enkel verband vertoond met de gemeente Tilburg?


- Bent u met ons van mening dat, mocht het winkelcentrum er komen, het wenselijk is dat in de naam duidelijk `Tilburg' terug komt om zo de verbondenheid met de stad te benadrukken?


- Bent u bereid om met OVG en DMG in overleg te treden om alsnog tot een naam te komen waarin `Tilburg' duidelijk terugkomt? Bijvoorbeeld AvenTura Tilburg.






---- --