Gemeente Alkmaar


EMBARGO TOT 8 april 2009, 16.30 uur

|                              |                              |
Ere-insigne in goud voor Provadja-directeur Jan van Galen

Het gemeentebestuur van Alkmaar reikt op woensdag 8 april 2009 het ere-insigne in goud uit aan de heer Jan van Galen als bewijs van waardering voor zijn grote invloed op het cultuurklimaat van Alkmaar.

Het ere-insigne wordt uitgereikt bij gelegenheid van het afscheid van de heer Van Galen als directeur van Provadja. Dit afscheid vindt plaats op woensdag 8 april 2009 om ca. 16.30 uur in Provadja, Verdronkenoord 12. Loco-burgemeester Hans Meijer, tevens wethouder Cultuur, reikt het ere-insigne uit.

Jan van Galen krijgt het ere-insigne vanwege zijn grote invloed op het cultuurklimaat van Alkmaar. Hij is directeur van Provadja geweest van maart 2002 tot april 2009. Naast zeven jaar Provadja wordt het leven van Jan van Galen gekenmerkt door kunst en cultuur. Zo heeft hij met zijn partner 40 jaar geleden de aanzet gegeven tot het oprichten van de Toneelschuur in Haarlem.

Eind jaren 70, begin jaren 80 van de vorige eeuw was de heer Van Galen acteur in het toneelgezelschap 8 oktober. Hij was de spil en de aanjager van het gezelschap, ook wel 'De Collectieven' genaamd. Er werd gespeeld in dorpshuizen en op scholen en niet in theaters. De heer Van Galen is een man met hart voor cultuur de regio.


Noot voor de redactie,

Gemeente Alkmaar