Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - woensdag 8 april 2009

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 8 april t/m zondag 19 april 2009

Woensdag 8 april
10.00 uur
Wethouders Eerdmans en Hekman bezoeken een modelwoning aan de Gasthuislaan. Aansluitend brengen zij een bezoek aan een modelwoning aan de Woestijgerweg. De Modelwoning Woestijgerweg maakt onderdeel uit van het project 'Fahrenheitstraat Bosweg-Woestijgerweg' van de Alliantie. Locatie: Gasthuislaan 58b en Woestijgerweg 61 te Amersfoort.

12.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper houdt een inleiding met als onderwerp 'Amersfoort 750' tijdens de bijeenkomst van de Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel. (NMNH). Wethouder Boeve is gedeeltelijk aanwezig. Locatie: Bilderberghotel De Klepperman, Hoevelaken.

17.15 uur
Wethouder Kruyt ondertekent namens de gemeente Amersfoort het cultuurconvenant Midden-Nederland bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In dit convenant staan afspraken over het gezamenlijk cultuurbeleid in de regio en de subsidiering van de culturele basisinfrastructuur. Locatie: Ministerie van Onderwijs, Rijnstraat 50 te Den Haag.

Donderdag 9 april
17.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de presentatie van het pilot project "Plek Zat" in Vathorst. Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Eerdmans kondigt de prijsuitreiking aan door fietsenhandelaar Blom uit Hoogland. Hij overhandigt de prijs aan het kind dat het winnende kunstwerk heeft gemaakt als inspiratie voor het kunstwerk voor Hoogland Noord. Locatie: wijkcentrum De Neng, Engweg 7 te Hoogland.

Zaterdag 11 april
10.30 uur
Wethouder van Daalen opent Downey's, een koffie- en theerestaurant waar mensen met een verstandelijke beperking werkzaam zijn. Wethouder Hekman is hierbij aanwezig. Locatie: Zuidsingel 65 te Amersfoort.

Dinsdag 14 april
15.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de boekpresentatie "De collectie, bijzondere stationsgebouwen in Nederland". Locatie: Restaurant het Perron 4/5, NS-station Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij het Bredero Symposium 'De kracht van diversiteit in crisistijd'. Sprekers bij dit symposium zijn o.a. Burgemeester Job Cohen, Paul Scheffer e.a. Locatie: Het Concertgebouw te Amsterdam.

Woensdag 15 april
09.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent de tentoonstelling 'Respect'. Leerlingen uit alle klassen in de onderbouw maken een interactieve tentoonstelling over identiteit, beeldvorming, vooroordelen, ruzie en respect. Locatie: Meridiaan College, vestiging 't Hooghe Landt, Trompetstraat te Amersfoort.

10.00 uur
Wethouder Boeve tekent samen met de wethouders EZ van de G31 en staatssecretaris van EZ de heer Heemskerk een convenant over vermindering van administratieve lasten. Locatie: Polman's Huis, Keistraat te Utrecht.

14.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de wethoudersbijeenkomst 'Doordecentralisatie onderwijshuisvesting: Deal or no deal?' Locatie: Het Beatrixtheater te Utrecht.

14.30 uur
Wethouder van Daalen opent het nieuwe onderkomen van de speel-o-theek Eemland. Locatie: Flevostraat 20a te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de inspraakavond over de evenementennota. Locatie: De Roef, Neptunusplein 66 te Amersfoort.

Donderdag 16 april
09.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de officiële opening van het Ecoduct aan de Doornseweg. Locatie: Doornseweg te Leusden.

12.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet welkom tijdens de Grote Bedrijvenlunch, georganiseerd door de Vereniging Amersfoortse Bedrijven. Wethouder Boeve is gedeeltelijk aanwezig. Locatie: Mariënhof, Kleine Haag 2 te Amersfoort.

Vrijdag 17 april
10.00 uur
Wethouder Hekman neemt deel aan het werkbezoek G27 'Fysieke pijler plenair bestuur'. Dit werkbezoek betreft een tweetal voor de G27 typerende binnenstedelijke transformatieprojecten, te weten Strijp-S Eindhoven en Piushaven Tilburg. Locatie: Midi theater Tilburg, Heuvelring 108 te Tilburg.

12.00 uur
Wethouder Eerdmans neemt deel aan het A750 Debat. Centraal tijdens dit debat staan de kernwaarden 'Vrijheid, verveling & de grootsheid van Amersfoort'. Locatie: ISVW, Dodeweg 8 te Leusden.

19.00 uur
Wethouder Boeve is juryvoorzitter tijdens de finale van de Jongerenprijs 2009. Jongeren kunnen een plan indienen voor een activiteit of evenement voor jongeren in de stad. Voor het beste plan wordt een geldprijs beschikbaar gesteld, zodat het kan worden uitgevoerd. Locatie: Het Stromenland; Liendertseweg te Amersfoort.

Zaterdag 18 april
11.00 uur
Wethouder Kruyt onthult het beeld Amersfoort 'Golf'. Locatie: Op de hoek van de Trekvogelweg en van Randwijcklaan te Amersfoort.

18 en 19 april 's middags t/m 's avonds
Wethouder Kruyt bezoekt het Smartlappenfestival.
Locatie: Binnenstad, diverse locaties in Amersfoort.

Zondag 19 april
14.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper, wethouder Hekman en wethouder Luchtenveld zijn aanwezig bij de herdenking Kamp Amersfoort. Locatie: Kamp Amersfoort, Appelweg 3 te Leusden.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort