Gemeente Zijpe


2009-04-08 Nieuwe Seniorenbus

Afgelopen dinsdag 31 maart is de nieuwe Seniorenbus in gebruik genomen.

Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis, waar bestuursleden van de Stichting Welzijnsvoorzieningen Zijpe en de werkgroep Seniorenbus alsmede de chauffeurs bij aanwezig waren. Er waren ook een zevental ouderen meegekomen die regelmatig van de bus gebruikmaken voor de dagopvang in de Zandstee. Op weg naar het gemeentehuis werd het lied "ik heb mijn wagen volgeladen" uit volle borst gezongen.

Wethouder Ben Blonk overhandigde symbolisch de sleutels aan de voorzitter van de werkgroep Seniorenbus, de heer Gerard Apeldoorn. De vorige Seniorenbus is aan de gemeente Anna Paulowna verkocht en wordt daar ingezet voor ouderenvervoer.

In Anna Paulowna is ook het Meldpunt van de Seniorenbus gevestigd waar de mensen zich kunnen aanmelden. Dit Meldpunt wordt verzorgd door vrijwilligers van WonenPlus.

Tenslotte memoreerde wethouder Ben Blonk in zijn toespraak het unieke karakter van de Seniorenbus in Zijpe, omdat de bus als enige in de regio gebruik wordt voor vervoer van warme maaltijden (Tafeltje Dekje) in combinatie met ouderenvervoer al of niet naar de dagopvang.

Wethouder Ben Blonk De heer Gerard Apeldoorn

De nieuwe seniorenbus