Gemeente Geertruidenberg


Cultuurprijs, Ondernemersprijs, Vrijwilligersprijs

De gemeente Geertruidenberg roept inwoners op om kandidaten voor te dragen voor de Cultuur-, Ondernemers- en Vrijwilligersprijs. De prijzen worden uitgereikt bij het gemeentelijke evenement De Aanloop op woensdag 23 september.

Cultuurprijs

U kent vast iemand die veel heeft betekend op het gebied van cultuur. Hierbij kunt u denken aan een bijzondere prestatie op het vlak van bijvoorbeeld kunst, cabaret, toneel, muziek of aan iemand die grote inzet heeft getoond bij de organisatie van evenementen of activiteiten.

Iemand waarvan u denkt: die verdient het om voor de Cultuurprijs in aanmerking te komen.

Ondernemersprijs

Voor de Ondernemersprijs komen ondernemers in aanmerking die gevestigd zijn in de gemeente Geertruidenberg. Het gaat hier om ondernemers die Geertruidenberg op een positieve manier op de kaart zetten en zich onderscheiden door opvallend ondernemerschap, bijvoorbeeld innovatief, duurzaam, gedurfd of sociaal betrokken. Een ondernemer die de inwoners van Geertruidenberg een uitdagende werkgelegenheid, stage- of leerplaatsen, sociale werkplekken en dergelijke biedt.

Vrijwilligersprijs

Mensen die in aanmerking komen voor de Vrijwilligersprijs zijn bijvoorbeeld burgers die actief zijn in welzijnswerk, sport, zorg, cultuur, belangenbehartiging of in organisaties van levensbeschouwelijke aard.
U kunt denken aan mensen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk maken als vrijwilliger; mensen die zich al jarenlang belangeloos inzetten voor anderen, voor een "organisatie", een ideaal, een wijk of vrijwilligers die nog niet zo lang als vrijwilliger werken, maar die een aanmoedigingsprijs verdienen.

Kent u iemand die zo'n prijs verdient?

Kent u een persoon of organisatie/bedrijf die aan één van de bovengenoemde profielen voldoet, draag deze persoon, instelling of bedrijf dan voor. Dit kan nog tot 6 mei 2009. De voordrachten worden in drie afzonderlijke selectiecommissies beoordeeld.

Hoe draag ik iemand voor?

Als u iemand wilt voordragen, kunt u hiervoor het aanmeldformulier gebruiken. Dit formulier is op te halen bij de receptie van het gemeentehuis in Raamsdonksveer, aan te vragen bij Marie-Louise de Wijs (0162 - 579 519 of m.dewijs@geertruidenberg.nl) of onderstaand te downloaden.

Het formulier kunt u terugsturen naar gemeente Geertruidenberg onder vermelding van Cultuurprijs, Ondernemersprijs of Vrijwilligersprijs.
* aanmeldformulier cultuur- ondernemers of vrijwilligersprijs.doc