Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Venlo, 8 april 2009

Woningstichting Venlo-Blerick

'Venlonaer van ut Jaor 2008'

Venlo - De titel "Venlonaer van 't Jaor 2008 " is toegekend aan Woningstichting Venlo-Blerick. Dat maakte de gelijknamige stichting Venlonaer van ut Jaor vanochtend bekend. Venlo-Blerick werd drie jaar op een rij aangedragen als kandidaat voor de Venlose eretitel.

Woningstichting Venlo-Blerick heeft waardevolle complexen in Venlo weten te behouden door restauratie en er aansluitend een nieuwe woonbestemming aan te geven. Deze beeldbepalende en vaak historisch waardevolle gebouwen worden in het land gezien als voorbeeldprojecten voor andere gemeenten. Venlo-Blerick is meer dan een aanbieder van woonruimte alleen. Zij geeft duidelijk aan belang te hechten aan de kwaliteit van deze stad en aan het algemeen belang van goede woonruimte en ruimte voor maatschappelijke activiteiten. Daarnaast is kwaliteit van de openbare ruimte, eigentijdse architectuur en behoud van waardevolle elementen steeds een belangrijk onderdeel van de projecten. Verleden jaar werd het Kloosterkwartier in Venlo-Centrum voor een groot gedeelte gerealiseerd en daarmee werd een enorme impuls gegeven aan dit gebied. De afgewogen combinatie van functies en de geslaagde restauratie van Domani kregen landelijke aandacht en waardering van vele Venlonaren.

Dat alles was voor het bestuur van de Stichting Venlonaer van 't Jaor aanleiding de titel voor 2008 toe te kennen aan Woningstichting Venlo-Blerick. Een besluit dat door het Comité van Advies onder voorzitterschap van Burgemeester Hubert Bruls van harte werd ondersteund. De uitreiking van de penning en de oorkonde vindt plaats op woensdag 13 mei in de parterre van het stadhuis.


---