Gemeente Oost-Gelre



--PERSBERICHT--

Gemeente Oost Gelre
8 april 2008

Balie Burgerzaken Groenlo tijdens verbouwing alleen op dinsdag geopend

Medio mei 2009 zullen bestuur en ambtenaren uit het stadhuis Groenlo verhuizen naar Lichtenvoorde en zullen de verbouwingswerkzaamheden van het stadhuis beginnen. De balie Burgerzaken zal wel in het stadhuis gevestigd blijven. Tijdens de verbouwingswerk-zaamheden zullen de openingstijden van de balie Burgerzaken Groenlo echter worden beperkt tot alleen de dinsdag van 14.00 tot 19.00 uur. De opening op vrijdagochtend vervalt. Zodra de verbouwing gereed is, zal balie Burgerzaken Groenlo ook op vrijdagochtend weer geopend zijn.

Voor de continuïteit van de verbouwingswerkzaamheden zelf zou algehele sluiting van het stadhuis het meest wenselijk zijn. Dan kan worden verbouwd zonder dat rekening hoeft te worden gehouden met aanwezig personeel en publiek (geluidsoverlast, stof, e.d.). Het college van B&W heeft echter gemeend de dienstverlening richting de inwoners van Groenlo tijdens de verbouwing zo goed mogelijk te moeten waarborgen. Daarom is gekozen voor een beperking van de openingstijden tot alleen de dinsdag van 14.00 - 19.00 uur. Door de balie Burgerzaken op de vrijdagochtend te sluiten, kan vertraging van de verbouwingswerkzaamheden worden teruggebracht tot één dag per week.

Na de verbouwing zal in het stadhuis een nieuwe raadzaal gerealiseerd zijn en zullen, als de desbetreffende gemeenteraden daartoe beslissen, de gezamenlijke sociale diensten van Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk een plek krijgen in het stadhuis. Naast, zoals hierboven al genoemd, de balie Burgerzaken.


--Einde persbericht-