Lancering Linkediners in Wijchen en Nijmegen


Diners om de Linkedincontacten persoonlijker te maken en uit te breiden

NIJMEGEN, 20090324 -- Sociaal netwerken op internet is in. Het favoriete zakelijke netwerk in Nederland is LinkedIn. Ruim 1,3 miljoen Nederlanders netwerken via LinkedIn. Één nadeel blijft: men heeft geen persoonlijk contact. Met de lancering deze week van Linkediner komt hier verandering in. Linkediner organiseert diners voor de LinkedIn netwerkers om hun netwerkcontacten te verbreden. De eerste twee linkediners worden georganiseerd op 8 april bij het Kookcollege in Wijchen en op 22 april bij Belvédère in Nijmegen. Aanmelding kan via www.linkediner.nl.. Voorwaarde is een profiel op LinkedIn.

Op LinkedIn bouw je een netwerk op dat bestaat uit contacten die je in zekere mate kent. Daarnaast kun je deelnemen aan groepen met mensen die dezelfde interesse of vakgebied hebben zoals in het Arnhem-Nijmegen netwerk of Linkedgolf.
"Dit alles is heel leuk maar je weet slechts oppervlakkig met wie je te maken hebt, het is afstandelijk" zegt Piet Klein een van de initiatiefnemers. "Terwijl je contacten via een LinkedIn groep heel interessant kunnen zijn. Hoe kom je hier achter?"

Vanuit deze vraag is Linkediner ontstaan. Margriet Baarns en Piet Klein organiseren onder die naam diners met als doel om de digitale netwerkers elkaar persoonlijk te laten ontmoeten. Hierdoor worden de internetcontacten verbreed en kunnen nieuwe zakelijke relaties ontstaan.

"Vanuit ons eigen werk, import van Italiaanse wijnen, dachten we eerst aan een wijnproeverij maar toen we de woordspeling hadden bedacht, werd het natuurlijk een diner" zegt Margriet. "We zijn met twee diners gestart met het idee dit maandelijks te doen en we dromen van landelijke uitbreiding."
Gasten kunnen vooraf het LinkedInprofiel van de deelnemers bekijken en een keuze maken uit de favoriete tafelgenoten. Bovendien wisselen de gasten per gang van tafel zodat iedereen gegarandeerd 12 nieuwe contacten overhoudt aan één Linkediners.

De eerste twee linkediners worden georganiseerd op 8 april bij het Kookcollege in Wijchen en op 22 april bij Belvédère in Nijmegen. Aanmelding kan via www.linkediner.nl.. Voorwaarde is een profiel op LinkedIn.