Fischer komt met nóg meer hoogwaardige RVS krachtpatsers


NAARDEN, 20090408 -- fischer bevestigingssystemen uit Naarden introduceert de roestvaststalen aanvulling op het assortiment van de tweede generatie Doorsteekankers FAZ II: de FAZ II A4/C. Het Doorsteekanker FAZ II kan worden toegepast met de kleinst mogelijke h.o.h.- en randafstanden in combinatie met zeer hoge belastingen in buitengewoon dunne bouwdelen. Daarnaast is dit anker goedgekeurd voor toepassing in zowel gescheurd als ongescheurd beton.

Het Doorsteekanker FAZ II is eenvoudig en snel te monteren. Een gat boren, de bout met enkele slagen van de hamer plaatsen en aandraaien: dat is alles. Het fischer Doorsteekanker FAZ II is veelzijdig inzetbaar en geschikt voor alle bevestigingen in beton waarbij hoge belastingen moeten worden opgenomen. Dankzij de praktische en tijdbesparende doorsteekmontage is dit anker zeer geschikt voor veilige bevestiging van bijvoorbeeld ballusters, metselwerkondersteuning, railingen, consoles en zonweringen.

Europese Technische Goedkeuring
De Europese Technische Goedkeuring optie 1, voor toepassing in ongescheurd en gescheurd beton, de goedkeuring voor schokveilige bevestiging van het Duitse Bundesamt für Zivilschutz, de toekenning van het brandweerstandsklassecertificaat F120 en FM-goedkeuring (vanaf M10) zijn bewijzen voor de hoge veiligheidsstandaarden van dit doorsteekanker van fischer.

Grote flexibiliteit
De nieuwe Doorsteekankers FAZ II A4 van roestvast staal (corrosieweerstandsklasse III) en FAZ II C van hoog corrosiewerend staal (1.4529) vervangen de bestaande FAZ A4/C en completeren de nieuwe generatie van de FAZ II productserie. Qua belasting zijn de A4/C ankers identiek aan de elektrolytisch verzinkte uitvoeringen; ze zijn in staat de hoogst haalbare belastingen op te nemen. Het langere schroefdraad zorgt ervoor dat het doorsteekanker nu nog flexibeler kan worden toegepast. Dankzij de nieuwe kopmarkering is visuele controle na montage mogelijk. Hiermee kunnen bijvoorbeeld de maximale nuttige lengte van het anker en de werkelijke verankeringsdiepte gecontroleerd worden.

Soepele montage
Bij toepassing van het Doorsteekanker FAZ II zijn er minder bevestigingspunten, kleinere ankerplaten of ankers met een geringere diameter nodig. De FAZ II kan zelfs in zeer dunne betonnen bouwdelen van slechts 80 mm worden toegepast. Ook de monteurs hebben profijt van de nieuwe FAZ II ankers, want al na enkele omwentelingen is het gewenste aandraaimoment bereikt en is het anker maximaal belastbaar. De gecoate conus en de geoptimaliseerde spreidclip (FAZ II elektrolytisch verzinkt is zwart gecoat, FAZ II A4/C is van roestvast staal) zorgen voor een gelijkmatige krachtverdeling en een veilige naspreiding. Deze unieke prestatiekenmerken leveren bij de montage een flinke besparing in tijd en geld op.

Fotobijschrift: fischer doorsteekanker FAZ II A4/C





Ingezonden persbericht