Energy@work ontvang eerste waardecheque van InnoGo


VLISSINGEN, 20090408 -- Op woensdag 8 april a.s. om 15:30 uur vindt de Kickoff Meeting van InnoGo! plaats. InnoGo! is hét project dat innovatieve (techno)starters in Zeeland begeleidt en ondersteunt bij de opzet van een bedrijf en/of de ontwikkeling van een product.

Tijdens de Kickoff Meeting is er een officiële overhandiging van het certificaat voor subsidie aan InnoGo! door Technopartner Den Haag namens Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken. Tevens overhandigt InnoGo! een waardecheque aan de eerste starter die zij financieel gaat ondersteunen.
Energy@work als eerste starter toegelaten!
Sinds de start van InnoGo! aan het begin van 2009 hebben diverse starters zich aangemeld om in aanmerking te komen voor ondersteuning door InnoGo! Florentijn van den Bos uit Terneuzen is de eerste starter die door de screeningscommissie van InnoGo! is toegelaten als deelnemer. Met zijn nieuw op te zetten bedrijf "Energy@work" gaat van den Bos op een bijzonder innovatieve manier duurzame energie produceren. Met behulp van een speciale technologie, die werkt op brandstof bestaande uit tweede generatie bio-oliën, is hij erin geslaagd om 24 uur per dag duurzame energie op te wekken zonder onderhoudsproblemen. Tijdens het productieproces ontstaat er warmte als restproduct. Energy@work wil daarom samenwerkingsverbanden aan gaan, met gevestigde industrieën, die deze warmte kunnen gebruiken bij de vervaardiging van hun producten. Van den Bos streeft ernaar om eind 2010 de eerste bio-energie centrale in Zeeland te hebben staan.
Stimulans economische bedrijvigheid Zeeland
InnoGo! is een initiatief van Economische Impuls Zeeland en Hogeschool Zeeland en is erop gericht om meer (techno)starters in Zeeland te stimuleren om een winstgevende onderneming op te richten. InnoGo! doet dit door middel van het aanbieden van zes verschillende vormen van ondersteuning aan starters; financiering, huisvesting, coaching, het beschikbaar stellen van een netwerk, het aanbieden van kennis en diensten en het adviseren over de bescherming van het intellectueel eigendom. Het vergroten en versterken van de economische bedrijvigheid in Zeeland is het uiteindelijke doel. De bouw van deze bio-energiecentrale geeft Zeeland een enorme economische impuls
Maatschappelijk perspectief
InnoGo! verbindt tal van initiatieven in Zeeland, waaronder initiatieven op het gebied van incubatormilieus en het bevordert de regionale samenwerking tussen kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven. Hiertoe werken vele partners uit allerlei sectoren mee aan InnoGo!. Elke partner heeft een eigen rol in het aanbod van ondersteuning aan innovatieve starters. Daarnaast brengt dit project een duurzame manier van elektriciteit en stoom opwekking met zich mee.
Meer informatie over Energy@work vindt u op de website www.energy-work.nl





Ingezonden persbericht