Stichting Besparingsplanner introduceert financiële scan werknemers


Utrecht, 20090408 -- Stichting Besparingsplanner introduceert een financiële scan gericht op het vergroten van het financieel bewustzijn en de koopkracht van werknemers. Het besparen op vaste kosten staat hierbij centraal, hetgeen resulteert in meer financieel inzicht en hoger reëel inkomen. Werkgevers kunnen gebruik maken van de dienstverlening om een alternatief te bieden voor salarisverhoging alsmede stress onder werknemers te verminderen.

Er is onder werkgevers veel vraag naar een preventieve aanpak die zorgt voor een gezondere financiële situatie van werknemers. Uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) blijkt dat 90% van de werkgevers te maken heeft met loonbeslag en het verstrekken van leningen aan werknemers. Ook zijn er veel niet-zichtbare gevallen van financiële onzekerheid onder werknemers die leiden tot stress, ziekteverzuim en diefstal. Gezien de huidige economische situatie zullen dit soort problemen in toenemende mate voorkomen.

Stichting Besparingsplanner heeft in dat kader een financiële scan ontwikkeld waarbij per werknemer wordt bekeken wat de huidige financiële situatie is en waar er besparingen te realiseren zijn. Door te kijken naar hypotheek, verzekeringen, energie- en telecomcontracten en deze te vergelijken met andere aanbieders, is het mogelijk om honderden euro's op jaarbasis te besparen. Stichting Besparingsplanner biedt daarmee een dienstverlening die onafhankelijk is van aanbieders van financiële producten.

Door de financiële scan via werkgevers aan te bieden, is het volgens de stichting mogelijk om grote groepen huishoudens ineens te bereiken. Een aantal ARBO-dienstverleners heeft inmiddels aangegeven samen te willen werken om zo werkgevers de mogelijkheid te bieden preventieve maatregelen te nemen tegen loonbeslag, werknemersleningen en financiële stress.

Stichting Besparingsplanner voert de financiële scans uit met ervaren financieel adviseurs die niet meer met targets en bonussen willen werken. Volgens de stichting is er veel vraag naar de baan als Besparingsplanner omdat ethiek inmiddels door veel adviseurs belangrijker wordt geacht dan simpelweg verkopen.

Voor de dienstverlening wordt er een kostendekkend tarief van gemiddeld ¤300 per werknemer gerekend waarvoor een Besparingsplanner gemiddeld acht uur bezig is. Daarbij verkoopt hij geen producten, maar bespaart waar mogelijk.

Meer info:
www.besparingsplanner.nl