Nieuwe Golfbaanvergelijker helpt golfers aan een baan


UTRECHT, 20090408 -- In deze tijden van recessie en ontslagen zorgt Leadingcourses.com dat mensen in ieder geval op mooie (golf)banen kunnen spelen. Vandaag opent zij officieel haar deuren voor golfers in Europa. Op de site kunnen golfers o.a. foto's en reviews achterlaten over golfbanen en golfclubs. De site beoogt golfers te helpen bij het maken van de keuze waar je het beste kunt gaan golfen.

Jeroen Korving: "In Nederland is het tijdens het golfseizoen voor vrije golfers betrekkelijk lastig om op mooie banen te spelen. Er zijn simpelweg te veel golfers en te weinig golfbanen. Hierdoor nemen meer en meer golfers hun toevlucht tot onze buurlanden of andere Europese landen zoals Spanje en Portugal. Maar de zoektocht naar mooie banen in het buitenland is vaak lastig: voor topbanen betaal je al gauw de hoofdprijs en de andere golfclubs hebben vaak erbarmelijke websites of zijn helemaal niet te vinden. Wij willen mensen helpen om die pareltjes te vinden die echt de moeite waard zijn en relatief minder bekend zijn."

Leadingcourses.com is een vergelijkingssite die zich richt op een relatief kleine maar snel groeiende groep, golfers. Nederland telt inmiddels meer dan 300.000 golfers en het aantal stijgt snel. Het probleem in Nederland is dat er (te) weinig ruimte is om nieuwe golfbanen te realiseren. In Nederland is de ratio golfers per golfclubs inmiddels opgelopen tot bijna 2000! Ter vergelijking: in Engeland waar golfen de gewoonste zaak van de wereld is ligt die ratio op 480. Ook in onze buurlanden België en Duitsland ligt die ratio op een veel lager niveau dan bij ons, respectievelijk op 633 en 808.

Cruciaal voor de site is het verkrijgen van accurate informatie over de golfbanen en het verkrijgen van foto's en ervaringen van andere golfers. Gelukkig stromen de beoordelingen en leden binnen en ook golfbanen weten de site inmiddels goed te vinden. Zeker voor buitenlandse golfclubs is het belangrijk om hun aanwezigheid online te vergroten, vooral om een gezonde bezettingsgraad te verkrijgen. In Nederlands speelt dit probleem veel minder vanwege het bovengenoemde tekort aan golfcapaciteit.

Golfers kunnen op de site o.a. golfclubs met elkaar vergelijken, beoordelingen plaatsen en lezen, foto's toevoegen en bijhouden waar ze gegolfd hebben. Ook zorgen kaarten ervoor dat golfers snel de locatie van de golfbaan kunnen vinden, met naburige points-of-interest, zoals de dichtstbijzijnde hotels en vliegvelden.

De site www.leadingcourses.com is een initiatief van een aantal internetexperts met ervaring bij bekende internetbedrijven zoals Vergelijk.nl en de Telegraaf Media Groep, waaronder Jeroen Korving, voormalig MT-lid van Vergelijk.nl en sinds kort werkzaam bij zijn eigen adviesbureau.





Ingezonden persbericht