Paaseieren maken in the Chocolate Bar Nijmegen op 13 april 2009


NIJMEGEN, 20090408 -- Op maandag 13 april, tweede Paasdag, kunnen gasten van the Chocolate Bar in Nijmegen zelf holle chocoladepaaseieren maken. Wie altijd al met de vingers in de warme chocolade heeft willen zitten heeft hier een uitgelezen kans.

Waarom paaseieren?

Het ei staat voor nieuw leven en omdat eieren in het voorjaar worden gelegd, horen eieren bij een voorjaarsfeest. Pasen is van oorsprong een heidens voorjaarsfeest waarbij eieren werden geraapt, vandaar dat eieren nog steeds het paasfeest horen. In de westerse cultuur hoort chocolade ook meer en meer bij feesten. Het maken en eten van chocolade-eieren is daarom eigenlijk heel logisch. Vandaag de dag is chocolade een product dat iedereen in huis heeft. Als broodbeleg, om te drinken, om heerlijk van te snoepen en natuurlijk vinden we de chocolade ook terug in de paaseieren!

Wat kunnen bezoekers doen?

Deelnemers krijgen een aantal halve paaseieren van verschillend formaat en in verschillende smaken chocolade. Deze kunnen aan elkaar worden `gelijmd' met vloeibare chocolade. Verder zijn er nog gevulde paaseitjes om het grote ei te vullen. Het geheel is af te maken met decoraties. Op die manier geeft iedereen zijn eigen paasei vorm. Wordt het een traditioneel ei? Wordt het iets heel anders?

Maandag tweede paasdag tussen 10.00 - 17.00 uur.
In circa 20 minuten.
Kosten ¤ 6,75 p.p.
Aanmelden gewenst, inlopen kan ook.

Waar?

In het hart van Nijmegen, met uitzicht over de rivier de Waal, is The Chocolate Bar gevestigd in het voormalige klooster de Commanderie van Sint Jan (anno 1196). Hier wordt de bezoeker meegenomen in de wereld van de chocolade. The Chocolate Bar heeft ook een kleine collectie chocoladeartikelen om te bekijken. Naast de reguliere workshops, organiseert The Chocolate Bar een paar maal per jaar een dag waarop bezoekers kunnen kijken, proeven of zomaar binnenlopen om iets zelf te maken rond een bepaald thema.

Hoe komt u bij The chocolate Bar?

Vanaf de Grote Markt loopt u rechts langs het Waaggebouw de Kannenmarkt in en vervolgens rechtsaf de Korenmarkt over.

Overige informatie: Voor meer informatie gaat u naar www.chocolatebar.nl