Nieuwe webshop met computer-randapparatuur speciaal voor kinderen


RHENEN, 20090408 -- Via www.kindertoetsenbord.nl kan het primair en speciaal onderwijs vanaf nu ´kleine letter toetsenborden´ aanschaffen. Deze toetsenborden met schrijfletters waren vrijwel niet verkrijgbaar in Nederland, terwijl ze vooral jonge kinderen toch helpen bij het leren schrijven. Ook ouders kunnen op de website terecht, waar behalve toetsenborden ook andere randapparatuur speciaal voor kinderen verkrijgbaar is.

Typen zoals ze leren schrijven
Op school leren kinderen te werken met schrijfletters, ofwel ´kleine´ letters. Standaard computer toetsenborden zijn echter voorzien van hoofdletters, waardoor verwarring ontstaat. Als kinderen ook op de computer met kleine letters kunnen werken, herkennen ze deze eerder en leren zij dus sneller. Vooral kinderen in het speciaal onderwijs, bijvoorbeeld kinderen met concentratieproblemen of leerachterstanden, hebben hier baat bij. Op www.kindertoetsenbord.nl zijn deze speciale toetsenborden vanaf nu te koop.

Ook andere pc-producten voor kinderen
De toetsenborden zijn verkrijgbaar in drie varianten, één ervan biedt extra verduidelijking door opvallende kleurvlakken. De toetsenborden zijn direct aan te sluiten en werken op dezelfde wijze als standaard toetsenborden. Speciaal voor kinderen zijn ook andere producten als kindertelefoons en optische muizen in figuurtjes als een bij, aap of Winnie de Pooh verkrijgbaar, wat kinderen nog eens extra stimuleert om met de computer te leren werken.