Gartner benoemt Mendix tot "Cool Vendor 2009"


Nederlandse innovatie slaat brug tussen business en IT

ROTTERDAM, 20090408 -- Mendix is door Gartner uitgeroepen tot "Cool Vendor 2009". Gartner identificeert organisaties en producten die opvallen door innovatie, belangrijke trends en vooruitstrevendheid binnen het domein van applicatieontwikkeling.

"Wij zijn erg verheugd met de benoeming van Gartner en zien dit als een bevestiging van onze visie, de innovatie waar Mendix voor staat en ons succes in de markt voor flexibele bedrijfsapplicaties", aldus CEO en mede-oprichter Derek Roos.

Mendix levert een model-gedreven softwareplatform voor applicatieontwikkeling, waarmee wij bedrijfsanalisten beter kunnen betrekken in het implementatieproces. "Hierdoor zijn wij in staat om oplossingen vier maal sneller naar de markt te brengen dan traditionele ontwikkelmethodes", legt Roos uit. "Bijkomende voordelen zoals lange termijn flexibiliteit, kostenbesparingen en een verminderd projectrisico leiden ertoe dat veel bedrijven snel onze technologie adopteren."
De achtergrond van Mendix ligt aan TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam. Het idee van de oprichters was ontstaan om deze twee werelden te overbruggen middels een software platform waar "business" en "IT" in één omgeving en in één gemeenschappelijke taal kunnen samenwerken ten behoeve van het automatiseren van bedrijfsprocessen in de keten.

Het Gartner rapport bevestigt deze behoefte: "Ontwikkelprojecten en processen hebben te maken met complexe bedrijfsproblemen en grote hoeveelheden informatie. Het gebrekkig vertalen van requirements naar systeemontwerp is vaak de reden dat veel projecten mislukken".
Gartner adviseert: "IT managers en bedrijfsanalisten moeten nieuwe tools en methodes adopteren om sneller en beter applicaties te implementeren". In het rapport selecteert Gartner bedrijven die een " coole" aanpak hebben voor applicatieontwikkeling. In het bijzonder is gekeken naar de manier van specificeren en de kwalitatieve resultaten bij complexe ontwikkelprojecten."

Gartner zegt verder: "Mendix slaagt erin om de voordelen van een model-gedreven aanpak te combineren met agile methodes. Dit is interessant voor bedrijfsanalisten en architecten, die werken op een hoger abstractie niveau. Ook ontwikkelmanagers, die op zoek zijn naar snelle oplossingen, volledige controle over het proces en flinke kostenreductie, worden geadviseerd de Mendix oplossing in overweging te nemen."


Over Gartner`s" Cool Vendor" selectie proces

Gartner's `Cool vendors' rapport is opgesteld om veelbelovende producten, bedrijven en services onder de aandacht te brengen. Gartner benoemd een bedrijf tot " Cool Vendor" wanneer deze een technologie of een oplossing biedt die innovatief is, eind gebruikers in staat stelt dingen te doen die voorheen niet mogelijk waren, een impact hebben of zullen hebben op bedrijven; of intrigeren en zo de interesse van Gartner gewekt hebben in de laatste 6 maanden. Zie www.gartner.com

Over Mendix

Mendix is marktleider op het gebied van model-gedreven ontwikkeling van bedrijfsapplicaties. Het Mendix platform stelt bedrijven in staat om snel en flexibel bedrijfsprocessen te ontsluiten naar klanten en ketenpartners. Uniek is dat Mendix oplossingen geïmplementeerd worden door gebruik te maken van visuele modellen, waardoor bedrijfsanalisten een veel centralere rol krijgen in de totstandkoming van applicaties dan in traditionele software ontwikkeling. Gerenommeerde bedrijven, zoals Agis Zorgverzekeringen, Kwik-Fit, Menzis, Sandd, Initial Hokatex, ABN Amro, Sanoma en Mammoet maken reeds gebruik van de Mendix oplossing. Mendix is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, heeft kantoren in Nederland, Amerika, Engeland en Zweden en heeft Rotterdam als thuishaven. Kijk voor meer informatie op www.mendix.com