Amsterdam RAI
Persbericht

Spannende finale tijdens AutoRAI 2009

AUTOKENNER VAN HET JAAR 2009 BEKEND

Amsterdam, 8 april 2009 - De 28-jarige Vincent Bolt is tijdens AutoRAI 2009 gekroond tot Autokenner van het Jaar 2009. In een spannende finale onder leiding van tv-presentator Bavo Galama wist hij de vier overgebleven medekandidaten voor te blijven.

In het dagelijks leven is Vincent Bolt sales-advisor bij een Jaguar-dealer. Arjan Kropman, hoofdredacteur van Auto Review, reikte de hoofdprijs uit: een jaar lang rijden in een Jeep Patriot, die ter beschikking wordt gesteld door Chrysler Nederland B.V.
De race naar de finale is gestart op 15 januari, de dag dat via internet de voorrondes begonnen. Uiteindelijk wisten de beste honderd kandidaten een plek te bemachtigen in de finaleshow, die zich gisteren op AutoRAI 2009 afspeelde.

In de slotronde, waarin uiteindelijk vijf kandidaten overbleven, gaf Vincent eens te meer blijk van zijn grote autokennis. De finalisten moesten vragen beantwoorden als 'Waar komt het merk Proton vandaan?', 'Wanneer werd AutoRAI voor het eerst georganiseerd?' of 'Waarvoor staat de term 'dohc'?' Vincent Bolt gaf de meeste goede antwoorden en mag zich een jaar lang Auto Review Autokenner van het Jaar noemen.

Over AutoRAI 2009
AutoRAI 2009 kent een vernieuwde opzet. De auto's staan niet per merk op een stand, maar vergelijkbare auto's worden bij elkaar geëxposeerd. Dit concept biedt zowel exposanten als bezoekers belangrijke voordelen. De grootste hal van Amsterdam RAI, de Europahal, wordt ingericht voor een uniek evenement, 'AutoRAI Life'. Hier worden dagelijks spectaculaire live shows aan het publiek gepresenteerd rond concept cars, primeurs, nieuwe auto's en sportauto's. Het nieuwe RAI-gebouw Elicium biedt onderdak aan GoMotor!, een aparte tentoonstelling voor motorfietsen en (motor-)scooters die voor bezoekers van AutoRAI vrij toegankelijk is. AutoRAI 2009 en GoMotor! worden georganiseerd door Amsterdam RAI in nauwe samenwerking met RAI Vereniging. AutoRAI 2009 is geopend tot en met 11 april.

Meer informatie is te vinden op www.autorai.nl.

Noot voor de redactie /

Amsterdam RAI