Vragenplein.nl voor vragen en antwoorden uit de praktijk


Een vraagbaak voor en door iedereen

GEMERT, 20090408 -- U stelt een vraag, Nederland geeft antwoord. Dit is de slogan van Vragenplein.nl. Speur het internet niet meer af, maar stel gericht een vraag op een overzichtelijke site met duidelijke groepen en vele rubrieken. Deel uw kennis met anderen door een antwoord te geven op vragen van anderen. Praat (mee) over allerlei onderwerpen op het forum.

Waarom Vragenplein.nl?
Het doel van Vragenplein.nl is een kennisbank van vragen en antwoorden uit de dagelijkse praktijk te vormen. Door middel van het stellen van vragen en het geven van antwoorden wordt het een steeds meer complete vraagbaak.
Een groot voordeel is dat gebruikers zich niet hoeven te registreren. Zo kunnen ook vragen gesteld worden die gevoelig kunnen liggen en de vraagsteller of de antwoordgever dus anoniem wil blijven. Voor meer diepgaande discussies kan men een forum aanmaken in overzichtelijke groepen, ook weer zonder registratie!

Het concept
De makers van Vragenplein.nl realiseren zich dat het idee van een website voor vragen en antwoorden niet nieuw is. Het onderscheid wordt echter gemaakt door vier dingen:
* Gebruikers kunnen er zonder registratie en zo nodig anoniem gebruik van maken
* Er is geen competitie-element aan verbonden. Vanuit de gedachte dat vragen en antwoorden nooit verkeerd kunnen zijn en dat het niet gaat om de kwantiteit maar de kwaliteit.
* Er is geen redactie of vast team dat voor de antwoorden zorgt. Er wordt een beroep gedaan op alle gebruikers om zowel vragen te stellen als antwoorden te geven. Er zit meer kennis bij de mensen zelf dan het internet ooit zal kunnen verzamelen!
* Naast het stellen van vragen en geven van antwoorden, kan iedereen ook een eigen forumonderwerp starten.

Vragenplein.nl is ontstaan uit het idee dat het internet afspeuren vaak niet het gewenste resultaat oplevert. Het fenomeen "wilfen" kan om de hoek kijken, maar vaak ook krijgt men gewoonweg niet gevonden wat men zoekt. Dan kan Vragenplein.nl de oplossing bieden. Na een ontwikkelingstijd van een half jaar, waarvan de laatste drie maanden live, is de website nu klaar voor het grote publiek.

Doelgroep
Vragenplein.nl is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een antwoord of op een onafhankelijk forum een onderwerp wil beginnen. De website is een particulier, objectief en ongebonden initiatief. De bijdragen worden alleen beoordeeld op de toepassing van de algemene regels, zoals respect, toelaatbaar taalgebruik en bescherming van de privacy.

Klik op de link om naar de website te gaan: www.vragenplein.nl