Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Tolhuisstraat vernieuwd en start Kaap Goede Hoop

Feest voor alle Katendrechters. Op woensdag 8 april is de officiële start van het theaterproject Kaap Goede Hoop en wordt de gerenoveerde Tolhuisstraat heropend.

De Tolhuisstraat wordt op 8 april vroeg in de ochtend afgezet en autovrij gemaakt. Er worden tenten geplaatst en vanaf 13.00 uur kunnen kinderen zich vermaken in de Wereldtuin waar onder andere een luchtkussen klaarstaat. In de tuin wordt tevens gebouwd aan een draak, een belangrijk decorstuk voor het theaterproject. De kinderen kunnen ook meedoen aan een circusworkshop en muziek maken met een steelband. Een draaiorgel gaat met vrijwilligers de wijk door om het straatfeest en de kick-off van Kaap Goede Hoop aan te kondigen.

De Tolhuisstraat ('t Steiger) geldt tevens als uitvalsbasis van het Rotterdams Wijktheater (RW). Met Kaap Goede Hoop gaat het RW in oktober van dit jaar het dagelijks leven in Katendrecht als heuse theatervoorstellingen brengen. Dit op grond van verhalen over het heden en verleden van de wijk, die volop in beweging is. De voorstellingen worden samen met Katendrechters gemaakt.

Op Katendrecht zijn dit jaar nog meer evenementen. In deze editie van de Havenloods is hierover meer te lezen in Kaapnieuws.

Programma 8 april, vanaf 18.00 uur
18.00 Ontvangst met koffie, thee, fris en taart 18.30 Kort welkomstwoord
18.45 Opening Tolhuisstraat en van theaterproject 19.00 Eten
20.30 Toelichting op het theaterproject 20.45 Voorstelling 'Hand in hand kameraden' 22.00 Afsluiting

De vernieuwde Tolhuisstraat wordt 8 april feestelijk opgeleverd. (Foto deelgemeente Feijenoord)