Gemeente Zijpe


2009-03-18 Inloopbijeenkomsten Veelkleurig Landschap Foto bij artikel inloopbijeenkomsten Veelkleurig Landschap.JPG

Op woensdag 8 en donderdag 9 april organiseert de gemeente Zijpe inloopbijeenkomsten over het project Veelkleurig Landschap. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u het resultaat bekijken van het proces naar een visie op natuur, openbaar groen, water en landschap.

Gebiedsbijeenkomsten

In 2008 is de gemeente Zijpe gestart met een eigen inventarisatie van de kwaliteiten van het landschap van Zijpe. Daarna heeft de gemeente een aantal gebiedsbijeenkomsten gehouden, waarin zij de inwoners van Zijpe heeft gevraagd wat zij nou belangrijk vinden met betrekking tot natuur, openbaar groen, water en landschap. Daarnaast is van tijd tot tijd een klankbordgroep geraadpleegd waarin belangengroepen zijn vertegenwoordigd als de natuurbeheerders, LTO en de recreatiesector. Met deze informatie op zak is een visie ontwikkeld.

Resultaat

Het resultaat van dit proces zijn de rapporten Veelkleurig Landschap. De rapporten bevatten streefbeelden voor een veelkleurig en aantrekkelijk landschap, waarin het goed wonen, recreëren, maar ook werken is. Op www.zijpe.nl onder Veelkleurig Landschap kunt u de rapporten inzien.

Ter inzage

De rapporten liggen van 23 maart 2009 tot en met 1mei 2009 ter inzage. Daarna worden de rapporten, ter besluitvorming, behandeld in de collegevergadering en de gemeenteraadsvergadering. Eventuele zienswijzen worden meegenomen in het besluitvormingsproces.

Tijdens de bijeenkomsten van 8 en 9 april heeft u gelegenheid de rapporten en bijbehorende kaarten te bekijken en vragen te stellen aan de projectgroep. Na deze bijeenkomsten heeft u nog tot 1 mei de tijd om een eventuele zienswijze in te dienen.

Tot ziens!

* 8 april in de Multifunctionele Ruimte in Petten: 15.30 21.30 uur
* 9 april in de Bijenkorf in Oudesluis: 15.30 21.30 uur