Ingezonden persbericht



AREOPAGUS
Centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland www.areopagus.nl



Woensdag 8 april 20.00, Lutherse kerk Monnickendam

STABAT MATER

Kamermuziekensemble Musica Lirica

Het kamermuziekensemble Musica Lirica is een vriendenclub, bestaande uit prominente musici. Zij verdienden hun sporen in binnen- en buitenland. De musici maken in hun dagelijks leven onder meer deel uit van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum en het Mondriaan Kwartet. Daarnaast komen ze een aantal keren per jaar bij elkaar om de mooiste kamermuziek te spelen op bijzondere locaties. Het ensemble is opgericht door zangeres Annette de Rozario en violist Edwin Blankenstijn. Ze spelen op deze avond de Chaconne voor strijkers van Henri Purcell (1659-1695) en het beroemde Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736). Dit laatste werk voor sopraan, alt, strijkers en basso continuo is een van de hoogtepunten in de muziekgeschiedenis.

Tijdens de avond spreekt ook kort een medewerker van ontwikkelingsorganisatie Healthnet TPO. Deze non-profitorganisatie werkt aan de wederopbouw van de psychosociale gezondheidszorg in gebieden die door oorlog, rampen en armoede zijn ontwricht. De opbrengsten van het concert gaan naar deze organisatie.

Over Areópagus
Areópagus is het centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland (en de rest van de wereld). Zie www.areopagus.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht