Universiteit Twente besteedt onderhoud uit aan Croon Elektrotechniek

09/04/2009 12:17

Croon Elektrotechniek B.V.

Universiteit Twente besteedt onderhoud en bedrijfsvoering van de gebouwgebonden elektrotechnische installaties uit aan Croon Elektrotechniek B.V.

Croon gaat de elektrotechnische installaties van de Universiteit Twente onderhouden. Het huidige contract dat de afgelopen 7 jaar ook in uitvoering was bij Croon en vandaag is ondertekend, is opnieuw in beheer voor een looptijd van drie jaar met twee maal een verlenging van een jaar.

Het totale terrein van de Universiteit is 220.000 vierkante meter waarop een veertigtal gebouwen staan. Hierin schuilt een veelheid van disciplines, die een behoorlijke inspanning op het gebied van kennis en ervaring vergen. De Universiteit is gebouwd op het voormalige landgoed Drienerlo en is de enige en eerste Nederlandse campusuniversiteit. Verschillende architecten en kunstenaars leverden al hun bijdrage aan de inrichting van de campus.

Bij de Universiteit wonen, werken en recreëren ruim 8000 studenten en 2700 medewerkers. Het universiteitscomplex kan worden gezien als een zelfstandige leefgemeenschap met tal van faciliteiten en voorzieningen. Het integrale pakket van facilitaire diensten en producten is ondergebracht bij het Facilitair Bedrijf (FB) van de Universiteit.

Door preventief onderhoud te combineren met goede verbetervoorstellen probeert Croon het aantal storingen in de installaties te minimaliseren. Om altijd een beroep op Croon te kunnen doen in het geval van calamiteiten, is Croon dagelijks met 6 personen aanwezig.

Een prettige samenwerking tussen de Universiteit en Croon is in deze belangrijk om gezamenlijk het beheer van de gebouwen optimaal te verzorgen. Daarom is Croon verheugd deze relatie met de Universiteit de komende jaren te kunnen continueren.





http://www.croon.nl