Waterschap Regge en Dinkel


Weezebeek

Persbericht Herstelwerkzaamheden aan Weezebeek

Publicatiedatum : 9 april 2009

In het najaar van 2007 is begonnen aan de bagger- en saneringswerkzaamheden van de Weezebeek. Ruim een jaar later zijn deze werkzaamheden afgerond en is de Weezebeek weer een schone beek met een iets smallere bodem en flauwere taluds. Op enkele locaties zijn deze taluds echter wat ingezakt. Deze worden binnenkort hersteld.

Als gevolg van de regen van afgelopen tijd in combinatie met pas aangelegde taluds/oevers van de Weezebeek zijn op enkele locaties verzakkingen ontstaan. De oorzaak van deze verzakkingen zijn grotendeels te wijten aan de structuur van zand en doordat begroeiing met gras nog niet heeft plaatsgevonden. De werkzaamheden hebben voornamelijk buiten het groeiseizoen plaatsgevonden.

Tijdens de uitvoering is er veel aan gedaan om taludverzakkingen te voorkomen, maar desondanks mocht dit op enkele locaties helaas niet baten.

Na Pasen zal aannemer GMB de ontstane taludverzakkingen gaan herstellen. Gezien de tijd van het jaar gaan de taluds vrij snel begroeien, waardoor de stevigheid aanzienlijk toeneemt.