Ingezonden persbericht


De eerste productinnovatie binnen het Fujitsu-merk: drie krachtige nieuwe workstations

De CELSIUS M470, CELSIUS R570 en CELSIUS R670 beschikken over de nieuwste Intel® processortechnologie en tillen workstations naar een hoger niveau, dankzij geoptimaliseerde grafische verrichtingen en computerprestaties

Maarssen, 9 april, 2009

Fujitsu Technology Solutions introduceert een nieuwe generatie workstations die een heel nieuw niveau van computerverrichtingen en grafische prestaties bieden: de CELSIUS M470, CELSIUS R570 en CELSIUS R670 maken gebruik van Intel®'s nieuwste platform, codenaam Tylersburg, die Intel® op 30 maart 2009 aankondigde. Met Intel®'s nieuwste Xeon® processor, de 3500 and 5500 serie Nehalem EP / WS en de nieuwe 1S Intel® X58 and 2S Intel® 5520 chipsets, biedt de nieuwe CELSIUS-familie superieure prestaties. Het maakt de workstations de ideale keuze voor intensieve, multi-core geoptimaliseerde workstation-applicaties. Dit zijn de eerste productinnovaties binnen het merk Fujitsu na de integratie van Fujitsu Siemens Computers binnen Fujitsu als een volledige dochtermaatschappij op 1 april 2009.

De nieuwe workstations behaalden al de hoogst mogelijke benchmark-scores, dankzij een verbeterde, uitgebalanceerde architectuur en sterk verbeterde prestaties. Enkelvoudige applicatieprestatie kan in een complexe vormgeving en tijdens simulatie vier keer verhoogd worden. Ook is de nieuwe CELSIUS-serie gecertificeerd en geoptimaliseerd voor alle leidende Workstation ISV-applicaties.

Alle drie de workstations kunnen geconfigureerd worden met een complete reeks van maximaal twee, nieuwe generatie professionele OpenGL graphics subsystemen. Deze worden gelanceerd in een nieuw functioneel design dat voorziet in een nieuwe dimensie van prestaties en shader-mogelijkheden. Deze zijn geschikt voor de veeleisendste grafische taken in omgevingen zoals 3D Computer Aided Design (CAD), Computer Aided Engineering (CAE, Simulatie) and Digital Content Creation (DCC) of zelfs High-end Visualisatie, Post-processing of Geo Wetenschappen.

In termen van gebruiksgemak en Green IT heeft Fujitsu Technology Solutions zijn nieuwe workstation-hoogtepunten verder verbeterd. Dankzij de verbeterde koelingstechnologie zijn het geluidsniveau en hitteverdrijving verder verbeterd. De nieuwe CELSIUS-modellen produceren zo min mogelijk geluidsoverlast; zij opereren op fluistertoon. De zeer efficiënte energietoevoer maakt de workstations zuiniger en geschikt voor ENERGY STAR® 5.0 (wordt voorbereid).

De modellen garanderen superieure betrouwbaarheid dankzij een systeembord dat ontwikkeld en geproduceerd is in Duitsland. Dit bestaat uit componenten met een langere leeftijdsduur voor een continue probleemloze operatie. De betrouwbaarheid is ook het resultaat van een geavanceerde eersteklas LCD-scherm dat de status van het systeem op ieder tijdstip toont en uitgebreide diagnostische informatie biedt voor het oplossen van problemen. Het scherm toont tevens klantspecifieke informatie zoals systemen en serienummers, zelfs zonder dat het besturingssysteem draait.

"Onze nieuwe CELCIUS workstations zijn een doorbraak in termen van computing en grafische prestaties. Zij onderstrepen de kracht van Fujitsu Technology Solutions om high-end infrastructuuproducten en -oplossingen aan onze klanten aan te bieden, zodra de nieuwste technologie beschikbaar is", zegt Wilhelm Geyer, Director Workstations bij Fujitsu Technology Solutions. "Onze krachtige en betrouwbare workstations zijn onmisbaar gereedschap geworden voor onze veeleisende doelgroepen. De nieuwste modellen zullen nu nog meer gewaardeerd worden als een personal supercomputer, omdat ze gebaseerd zijn op het nieuwste Intel®-platform en voorzien zijn van een verbeterd koelsysteem. Ze bieden niet alleen twee keer zoveel prestaties, maar perfectioneren ook de gebruikerservaring van professionele workstationgebruikers."

"Met de nieuwe Xeon® processor 5500 heeft Intel® opnieuw een mijlpaal bereikt in zijn aanpak om de kracht te doen toenemen en tegelijkertijd de energieconsumptie van workstations te verlagen", zegt Christian Morales, Vice President en General Manager Europe, Middle East and Africa bij Intel®. "Klanten kunnen de kracht en energie-efficiëntie van de nieuwe Intel® Xeon® processor 5500-serie nu ontketenen, doordat fabrikanten zoals Fujitsu Technology Solutions de technologie direct beschikbaar maken in hun nieuwste, hoog presterende workstation-modellen."

Een kort overzicht van de nieuwe workstations:

CELSIUS M470

Deze hoge prestatie-, multi-core-workstation is ontworpen voor het middensegment van 3D CAD-, CAE- and DCC-applicaties. Hij ondersteunt tot maximal 2 ultra high-end grafische subsystemen, is uitgerust met de nieuwst Intel® Xeon®-processor en heeft een geheugencapaciteit tot 24 GB. Dit maakt het de beste workstation met één processor voor engineers, architecten of analisten.

CELSIUS R570

De CELSIUS R570 is de compacte Dual Xeon workstation voor het middensegment en de ideale keuze voor high-end 3D CAD-, DCC- and FSA-applicaties. Hij ondersteunt tot maximaal twee ultra high-end grafische subsystemen evenals SLI- technologie en biedt tot maximaal 48 GB aan geheugen. Deze compacte dual-processor workstation biedt de hoogste prestaties voor ambitieuze taken in vrijwel alle workstation-segmenten.

CELSIUS R670

De CELSIUS R670 is een high-end, dual Xeon® workstation voor high-end CAE-, VR/VIS- en GIS-applicaties; hij is zelfs geschikt voor veeleisende EDA-gebruikers. Hij ondersteunt tot maximaal twee ultra high-end grafische subsystems en SLI- technologie en biedt maximaal 96 GB geheugen. Voor de beste I/O is de CELSIUS R670 uitgerust met een geïntegreerde SAS-controller. Zijn uitzonderlijk goede prestatieniveau maakt hem de perfecte partner voor de veeleisendste multi-threaded taken en voor personal supercomputing.


- Einde -

Over Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions is de toonaangevende Europese leverancier van IT-infrastructuren die aanwezig is op alle belangrijke markten van Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India en zich zowel op grote, kleine en middelgrote ondernemingen als op particulieren richt. Met zijn Dynamic Infrastructures-benadering biedt het bedrijf een volledig aanbod van IT-producten, -oplossingen en -diensten: van client- en datacenteroplossingen tot Managed Infrastructures en Infrastructure-as-a-Service. Fujitsu Technology Solutions heeft meer dan 10.000 medewerkers in dienst en maakt deel uit van de wereldwijde Fujitsu-Groep. De groep biedt op IT-gebaseerde business oplossingen aan klanten in 70 landen via een personeelsbestand van meer dan 160.000 medewerkers. Fujitsu, met zijn hoofdkantoor in Tokio, noteerde voor het op 31 maart 2008 afgesloten boekjaar een geconsolideerde omzet van 5,3 biljoen yen (US $ 53 miljard).

Meer informatie kunt u vinden op: ts.fujitsu.com/aboutus

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091

Telefax: +31 (0)346-550152

E-mail: christiene.bouwens@ts.fujitsu.com

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail: <:blocked::mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl