Gemeente Utrecht


Actuele motie 'houd verlenen van sloopvergunning Van Sijpesteijnkade aan'


De gemeenteraad, bijeen op 9 april 2009,


Constaterende dat:
. Op 17 maart jl. heeft Prorail aanvragen ingediend voor het slopen van de panden Van Sijpesteijnkade nummers 5, 7, 9, 11, 13-15, 21-23, 27, 29, 31, 33 en 35. Dus eigenlijk voor het slopen van de gehele Van Sijpesteijnkade, behalve nummer 25.
. De sloopvergunningenaanvragen ontvankelijk zijn verklaard.

Overwegende dat:
. Op 5 februari jl. een petitie is aangeboden aan de gemeenteraad en wethouder Janssen door de Vereniging Oud-Utrecht, ondersteund door een veelheid aan bewonersorganisaties zoals bewonersoverleg Leidseweg tussen Munt en Hommel en de Wijkraad Utrecht-West, organisaties als het Cuypergenootschap en het Heemschut Utrecht, de winkeliersvereniging Lombok, enz.
. De bespreking van de visie op de toekomstige ontwikkeling van de Van Sijpesteijnkade vindt vanavond, op de raadsinformatieavond van 8 april, plaats. In de commissie Stad en Ruimte van 31 maart is weliswaar de tracéwijziging tram Stationsgebied besproken, waarin melding werd gemaakt van een Van Sijpesteijnkwartier, maar daarmee werd niet de Van Sijpesteijnkade bedoeld.

Draagt het college op:
. In afwachting van de uitkomsten van de bespreking van de Visie op de toekomstige ontwikkeling van de Van Sijpesteijnkade en de conclusies die de gemeenteraad daaraan eventueel verbindt, de vergunningen voor de sloop van de genoemde panden aan te houden.


En gaat over tot de orde van de dag.


Gerda Oskam (D66) Pepijn Zwanenberg (GroenLinks) Tim Schipper (SP)


Griffie Gemeenteraad Utrecht


( 030-2861069, 2 030-2861518,

8 m.trooster@utrecht.nl

* Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

---- --