Tweeduizend kinderen op Scoutingavontuur met Pasen

07/04/2009 18:02

Scouting Nederland

Leusden, 7 april - Meer dan tweeduizend leden van Scouting gaan tijdens de komende paasdagen op kamp. Op zes plaatsen in Nederland nemen scouts van zeven jaar en ouder deel aan meer dan zestig kampen, die allemaal uitdagend, spannend, gezellig en grensverleggend zijn. Ieder kamp heeft zijn eigen activiteiten. Op de Hikes, Interesse- en Trapperskampen (afgekort HIT) is voor iedere scout een aansprekend kamp te vinden.

Deelnemers kiezen bijvoorbeeld voor uitdagende voettochten of interessekampen, die uiteenlopen van een stookkamp, een EHBO-kamp, een kanokamp en zelfs een theater-interessekamp. Bij de zogenaamde trapperskampen maken scouts zware, lange zwerftochten, waarbij soms wel 80 kilometer afgelegd wordt. Scouts oriënteren zich met kaart, kompas, ingewikkelde puzzels en GPS. Voor de jongere deelnemers zijn dit mooie tochten om kennis te maken met een meerdaagse hike, om navigeertechnieken bij te leren en om te leren kamperen. Naast voettochten zijn er ook kano-hikes en zeiltochten. Bij alle kampen gaat het er, naast de gezelligheid, ook om dat de deelnemers er iets van opsteken.

Sommige scouts kiezen er voor om dichtbij huis te blijven en anderen geven de voorkeur aan een flinke reis: de kampen vinden plaats in Dwingeloo, Mook, Hilversum, Harderwijk, Alphen a/d Rijn en de provincie Zeeland. In ieder plaats worden verschillende kampen gehouden.


-- einde persbericht --

Over de HIT

De HIT wordt georganiseerd door Scouting Nederland. HIT is de afkorting van Hikes, Interessekampen en Trapperskampen. Hikes zijn zwerftochten, meestal te voet, maar ook wel per fiets of kano. Een combinatie is ook mogelijk. Interessekampen zijn gericht op een bepaald thema, zoals een pionierkamp, waar volgens diverse Scoutingtechnieken de meest spectaculaire en bruikbare objecten gemaakt worden van hout en touw. Trapperskampen zijn langere en zwaardere zwerftochten dan hikes, waarbij ook primitieve activiteiten aan bod komen. De HIT is niet alleen leuk door de doorgewinterde scout, maar ook voor de beginnende scout. De HIT is een uitstekende mogelijkheid om andere Scoutingleden te leren kennen, de kennis te vergroten en de eigen grenzen te verleggen. In 2009 wordt de HIT gehouden van vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april.

Over Scouting Nederland

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 87.000 jeugdleden en 25.000 kaderleden. Er zijn in Nederland 1.100 Scoutinggroepen. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstan-digheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema's. Wereldwijd telt Scouting 32 miljoen leden. Voor meer informatie: www.scouting.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.scouting.nl